Fotball

Liverpool med viktig seier: - Innstillingen til spillerne var fantastisk

Stjernespiller Luis Suárez er solgt til Barcelona, men med spillere som Adam Lallana og Phillippe Coutinho på laget mangler det ikke på offensive ferdigheter i Liverpool-laget.

Nysigneringen Adam Lallana banens beste da Liverpool slo West Bromwich.

 • Nicholas Bergh
  Journalist

31. august leverte Liverpool årsbeste da de vant 3-0 mot Tottenham i London.

Etter det fulgte imidlertid tre ligakamper uten seier for Liverpool.

Dermed var seieren over West Bromwich lørdag svært kjærkommen for forrige sesongs serietoer. Enkel var den imidlertid ikke.

For etter at en strålende Adam Lallana hadde sendt Liverpool i ledelsen før pause, utlignet West Bromwich-formspiller Saido Berahino på en feilaktig idømt straffe.

Dermed var Jordan Hendersons 2-1-scoring ytterst nødvendig for et Liverpool som startet dagen ni poeng bak ligaleder Chelsea.

— Vi vet at vi kan, og må, forbedre oss, men i dag handlet det kun om seieren. Vi visste at West Bromwich kom til å bli en stor utfordring, men vi viste enorm karakterstyrke, sier Jordan Henderson i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

- Frustrerende

Liverpool-manager Brendan Rodgers var selvfølgelig henrykt etter å seieren over West Bromwich, som hadde vunnet tre strake kamper før lørdagen.

— Det var veldig tilfredstillende. Vi viste karakterstyrke i dag. West Bromwich kom hit etter flere gode resultater. Jeg synes innstillingen til spillerne var fantastisk og fansen hjalp oss, for de skjønte at vi trengte å bli løftet frem, sier Rodgers etter kampen ifølge BBC.

Liverpool-manageren tror laget hans vil forbedre seg så snart spillere som Emre Can og Daniel Sturridge kommer tilbake fra skade.

— Vi viste vårt potensiale mot Tottenham, og når vi får alle spillerne tilbake kan vi bruke hele troppen bedre. Det vil hjelpe oss. Det er frustrerende. Vi måtte gjøre endringer i sommer for å forsterke troppen og fordi vi mistet en verdensklassespiss (Luis Suárez, journ. anm.). Vi vil bli bedre etter hvert, sier Rodgers.

Liverpool er nå oppe i ti poeng, seks poeng bak ligaleder Chelsea.

- Vi ga Liverpool kamp

Tidligere Rosenborg-spiller Cristian Gamboa fikk sin første ligakamp fra start for West Bromwich.

Gamboas manager Alan Irvine var ikke veldig fornøyd med sitt lags prestasjon på Anfield.

— Jeg var skuffet over hvordan vi brukte ballen i første omgang. Jeg utfordret spillerne til å tørre mer med ballen i pausen, og i andre omgang ga vi Liverpool en tøff kamp, sier Irvine.

Urytmiske Liverpool

Liverpool scoret i snitt 2,78 mål per hjemmekamp forrige sesong. Før West Bromwich kom på besøk sto de imidlertid med kun tre mål på tre hjemmekamper.

Før kampen uttrykte Liverpool-manager Brendan Rodgers frustrasjon over at hans lag manglet «rytmen og dynamikken» som var deres kjennetegn forrige sesong.

Det ble mange tøffe dueller for Rickie Lambert lørdag. Her slår han West Bromwich' Craig Dawson i en hodeduell.

Rodgers oppfordret også fansen til å være tålmodige. Og Anfield-gjengernes tålmodighet ble virkelig satt på prøve i starten av kampen mot West Bromwich. Ikke bare manglet Liverpool tempo og rytme i angrepspillet, West Bromwich gjennomførte sin plan — å forsvare seg dypt og kontre raskt - svært godt.Både Saido Berahino og Stéphane Sessegnon hadde akkurat vært farlig frempå for West Bromwich da angrepsspillet endelig stemte for Liverpool like før pause.

Nysigneringen Adam Lallana hadde vært hjemmelagets friskeste spiller gjennom hele omgangen, og også ved scoringen handlet nesten alt om ham. Lallana spilte vegg med Jordan Henderson, og trillet ballen i det lengste hjørne da han havnet alene med West Brom-keeper Ben Foster.

Det viktige ledermålet var Lallanas første mål for Liverpool etter overgangen fra Southampton i sommer.

Berahinos femte

Allerede før kampen var Saido Berahino mestscorende engelskmann i Premier League denne sesongen - med sine fire fulltreffere. Ti minutter ut i andre omgang viste 21-åringen hvorfor.

Berahino var lynrask da han oppfattet en mulighet utenfor sekstenmeteren, og tok seg forbi Liverpool-stopper Dejan Lovren. På vei inn i feltet ble Berahino felt av Lovren.

21-åringen Saido Berahino viste på Anfield lørdag at han er et av Englands mest lovende fotballtalenter. Her blir han taklet av Liverpools Dejan Lovren. Det var også en duell mellom de to som resulterte i West Bromwich' straffespark.

Reprisen viste tydelig at Berahino ble taklet utenfor sekstenmeteren, men dommer Michael Oliver så feil, og blåste straffespark.Berahino satte straffen på overbevisende vis, og lagene var dermed like langt.

Måten hjemmelaget slapp West Bromwich inn i kampen igjen var illevarslende for Liverpool-fansens gulltro, men måten de svarte på var et topplag verdig.

Etter en opprulling på høyrekanten fikk evighetsmaskinen Jordan Henderson ballen utenfor sekstenmeteren. Henderson plasserte ballen trygt i venstre hjørne, og Liverpool var tilbake i føringen.

Balotelli-bombardement

Mario Balotelli står fortsatt uten ligamål for Liverpool, men manager Bredan Rodgers har skrytt mye av italienerens arbeidsomme opptredener siden overgangen fra Milan i sommer.

Dermed virket det sannsynlig at Balotelli startet på benken for at han skulle få hvile — ikke fordi han var vraket.

Allerede før kampen var Balotelli den spilleren i Premier League som hadde bommet oftest - hele tjue ganger hadde ha fyrt av i Premier League uten å ha scoret.

Og etter at Balotelli kom inn for Rickie Lambert etter en drøy time, fortsatte italieneren å bombardere motstanderens mål.

Først skjøt Balotelli like utenfor fra venstresiden av sekstenmeteren. Noen minutter senere skjøt han nok en gang fra utenfor sekstenmeteren, men denne gangen reddet West Bromwich-keeper Ben Foster.

Balotelli fikk heller ikke i denne kampen sitt første ligamål for Liverpool. Resten av de 21 spillerne på banen var også ferdigscoret for dagen, dermed endte det med en viktig trepoenger for Liverpool.

Les også

 1. Sturridge skrev ny Liverpool-kontrakt

 2. Ny smell for vaklende Liverpool

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Liverpool FC
 4. West Bromwich Albion FC