Fotball

Rekdal: - Jeg er imponert

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=285412">Aalesund — Start 2-0:</a></strong> - Fantastisk innsats av laget mitt, sier Rekdal. - Rævva fotball, sier Tørum.</p>

 • Sveinung Nedregotten

– Jeg er nesten målløs med tanke på dagens kamp. Spillerne hadde snakket om at vi ønsket å ta tilbake serieledelsen og så leverer vi slik. Når vi er god, så er vi virkelig god og det er artig, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

— Og nå endrer dere på målsetningene?

– Målsetningene står fortsatt fast. Vi skal bli bedre enn nummer 13. Men nå er det bare å glede seg til Molde på torsdag. Vi topper tabellen og skal være veldig fornøyd med det, sa Kjetil Rekdal like etter kampslutt.

Start-trener Knut Tørum var naturlig nok en slagen mann etter en elendig Start-kamp.

– Dette var kjempeskuffende. Jeg har ingen forklaring, men det var fryktelig dårlig. Vi spilte rævva-dårlig fotball. Det er bare å legge seg flat. Vi har opptrått som en gjeng med barnespillere på en dag vi skulle vise at vi kunne være i toppen , sa Tørum.

(Artikkelen fortsetter)

I SIGET: Aalesund topper tabellen igjen etter seier over start (Foto: Digitalsport).

Best i alt

AaFK var nemlig best i alt og tok en svært fortjent 2-0-seier mot Start, som bare greide å skape to brukbare muligheter på 90 minutter.

AaFK gikk aggressivt til verks fra første minutt og var klart best i hele første omgang. Sunnmøringene presset til tider svært høyt og Start slet med å komme seg ut av egen halvdel. Jonathan Parr kom tidlig i kampen flere ganger fram på venstresiden og fikk slått gode innlegg foran mål, uten at Aarøy og Herrera greide å komme på ballen.

Men til tross for et stort overtak greide ikke AaFK å spille seg fram til store sjanser før kampen var 21 minutter gammel.

Da slo Fredrik Carlsen Magnus Sylling Olsen nydelig gjennom. Sylling Olsen rundet Høie, men vinkelen ble for spiss, og han slo derfor 45 grader ut til Pablo Herrera, som dunket ballen like utenfor mål fra 16 meter.

Video: Se høydepunktene fra Aalesund — Start:

svp://94522?view=ap

Aalesund — Start: Høydepunkter

Sjanseløse Start

Hva så med Start? Laget var veldig forsiktige og det virket nærmest som om laget hadde litt for stor respekt for AaFK. Sørlendingene lå veldig lavt og satset utelukkende på kontringer. Nærmest kom Christian Bolanos da han etter 33 minutter skjøt rett på Lindegaard fra spiss vinkel. Men dette var alt for spedt til å kalles en målsjanse.

Etter 35 minutter var AaFK skikkelig på farten igjen, denne gang ved Johan Arneng. Arneng plukket opp ballen i feltet etter en duell, men greide ikke å presse skuddet under tverrliggeren fra 11 meter.

Herrera scoret og ble byttet ut

Så etter 37 minutter kom endelig uttellingen for AaFK. Et flott angrep, regissert nok en gang av Parr på venstresiden, endte med flere dueller i feltet før Pablo Herrera satte ballen kontrollert i mål med venstrefoten. Herreras andre scoring for sesongen og fullt fortjent ledelse til pause for AaFK.

(Artikkelen fortsetter)

SCORET: Her setter Pablo Herrera inn Aalesunds 1-0-mål.

I pausen gikk Pablo Herrera, som har vært strekkskadet i noen uker, ut, og inn kom Alexander Mathisen. Sikkert et taktisk trekk for å spare Herrera i en tid med hardt kampprogram. Og for et bytte det ble av Rekdal! For Mathisen leverte umiddelbart.

Nydelig mål

I det 49. minutt slo Parr en lang og presis crossball mor bakerste stolpe. Der hadde Mathisen løpt seg fri på bakerste stolpe, og alene med Høie bredsidet Mathisen ballen i mål på hel volley. Nydelig scoring.

(Artikkelen fortsetter)

INNBYTTEREN SCORET: Alexander Mathisen satte inn Aalesunds 2-0-mål med sin første touch på ballen (Foto: Scanpix).

Start ble nå nødt til å satse mer offensivt og flyttet fram Bolanos og la om til 4-4-2. Dette førte til at kampen åpnet seg opp. Nå kom også Start til en sjanse.

Èn Start-sjanse

Etter 56 minutter var det nærmest en kanonade mot AaFKs keeper Anders Lindegaard, men enten var Lindegaard selv, eller en annen AaFK-kropp, i veien.

Men AaFK var fortsatt best og kriget imponerende om hver eneste ball over hele banen, og hadde imponerende god kontroll på et Start-lag, som tross alt har scoret åtte mål på sine tre første bortekamper.

 • Vi følger Start: Siste nytt om klubben HER!
 • Vi følger Aalesund: Siste nytt om klubben HER!

Video: Se alle målene i runde 9:

svp://94498?view=ap

<b><i><u>Alle målene runde 9</u></i></b>

Dårligere tempo

I siste halvdel av andre omgang la AaFK seg lavere og lot Start styre mer av spillet, uten at sørlendingene greide å skape noe som helst. For det var fortsatt AaFK som skapte sjansene.

Etter 73 minutter slo AaFK et høyt innlegg inn mot Høie, som med sola i øynene tapte duellen med Aarøy, og tometersspissen headet ballen i tverrliggeren og over.

De siste fem minuttene kom begge lag til gode muligheter. Først ryddet Lindegaard opp mot Årst inne i femmeteren med en modig inngripen. Like etterpå brente Parr ballen i tverrliggeren bak Kenneth Høie.

Molde neste

Kampen ebbet ut med en fullt fortjent seier til AaFK. Sunnmøringene gikk dermed til topps på eliteserie-tabellen med 20 poeng, på bedre målforskjell enn Tromsø. En enorm oppmuntring foran lokaloppgjøret i Molde på torsdag.

Video: Useriøs oppsummering av 9. serierunde

svp://94518?view=ap

Bikiniprat, fremtidsbriller og kampsport

Les også

 1. Målscorer Herrera ut med strekk

 2. Tørum: - Vi var ræva-dårlige

 3. - Spilte som et guttelag

 4. Vingback Parr

 5. Mathisen: &ndash; Deilig å score

svp://94519?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien