Fotball

Bradley: - Sønnen min er en mye bedre spiller enn Mix

Stabæk-sjefen og USAs tidligere landslagstrener er sikker på at sønnen Michael blir foretrukket foran Mikkel Diskerud i VM.

Stabæk-trener Bob Bradley (t.v) var USAs landslagssjef i forrige VM. Sønnen Bradley kjemper med Mikkel Diskerud om en plass på laget under mesterskapet i Brasil.
  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas
    Journalist

ÅRÅSEN (Aftenposten.no): Da USA spilte åttendedelsfinale i Sør-Afrika-VM i 2010, var det Bob Bradley som styrte troppene fra trenerbenken.

Finaledrømmen ble den gang knust av Ghana i ekstraomgangene. Fire år senere gjør amerikanerne seg klar for mesterskapet i Brasil. Bradley jobber på sin side på treningsfeltet på Nadderud, fast bestemt på å bygge videre på den overraskende gode sesongstarten Stabæk-laget hans har opplevd i eliteseriecomebacket.

Les også

Donovan kritiserer Klinsmann etter VM-vraking

Et blad Bradley vil imidlertid være på plass i Brasil for å forsvare familienavnets ære. Sønnen Michael (26) er en av Jürgen Klinsmanns midtbanespillere i troppen.Pappa Bob gleder seg til å følge med på sønnens og gamlelagets prestasjoner, selv om han ikke får vært med på fotballfesten fra tribuneplass.

— Denne gangen må jeg følge ham fra Norge. Jeg skal se kampene sammen med kona mi, og kanskje kommer datteren vår på besøk. Heldigvis var hele familien til stede i Sør-Afrika. Han vet at vi står bak ham alle sammen, selv om vi ikke er der sammen med han, og at vi håper at han og laget skal gjøre det bra, sier Bradley, som legger til at han er veldig stolt av både Michael og resten av familien.

Mix vs. Bradley

Treneren er imidlertid ikke den eneste i Stabæk-land som kommer til å følge USAs VM-kamper spesielt.

Klinsmann har også funnet plass til Rosenborg-spiller Mikkel Diskerud. «Mix» gikk gradene i klubbene fra Bekkestua, og det var som Stabæk-spiller at han fikk sine første a-landslagskamper under nettopp Bob Bradley.

- Vil sønnen din og «Mix» konkurrere om de samme plassene på laget?

— De spiller i samme posisjon…

- Hvem ville du valgt først?

— Akkurat nå er Michael en mye bedre spiller enn «Mix», det kan jeg garantere deg. Men «Mix» er en veldig god ung spiller, som har vist at han har veldig gode fotballkvaliteter. Jeg vet at det er en spennende tid for ham, og en spennende tid for Stabæk siden han kom opp gjennom klubben.

Les også

«Mix» tatt ut til VM

Bradley håper derfor at unge Diskerud får spilletid i verdensmesterskapet.— Men jeg tror også at han vil være den første til å si deg at han ikke foreløpig ikke er på samme nivå som Michael.

Taus om Donovan-vraking

Mest oppmerksomhet til nå i den amerikanske VM-oppkjøringen ble det da Klinsmann valgte å droppe Landon Donovan (32) fra Brasil-troppen.

Veteranen har representert landet sitt 156 ganger, og står med imponerende 57 mål.

Han var en meget viktig spiller da Bradley var landslagssjef, og scoret blant annet tre ganger i mesterskapet i Sør-Afrika.

Bradley er imidlertid ikke interessert i å si hva han synes om at Donovan denne gangen ble utelatt fra troppen.

— Helt siden jeg sluttet på landslaget, har jeg ikke gitt en eneste kommentar om det. Jeg vil ikke begynne med det i dag heller.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Fotball-VM
  3. Rosenborg BK
  4. Stabæk Fotball