Fotball

Brynes landslagsspiller mister flere kamper

Rogvi Baldvinssons skade er verre enn antatt. Færøyenes landslagsspiller står over Brynes toppkamp mot Vard søndag og mister flere landskamper.

Rogvi Baldvinsson spiller ikke for Bryne mot Vard Haugesund søndag, han har også meldt forfall til de to kommende landskampene for Færøyene mot Malta og Andorra. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

 • Egil Ø. Nærland
  Egil Ø. Nærland

– Helt umulig å bli klar til oppgjøret mot Vard Haugesund. Det går sannsynligvis noen uker til jeg er på banen igjen, sier midtstopperen til Aftenbladet.

Han har kjent en begynnende strekkskade i lysken, gikk ut tidlig i bortekampen mot Arendal for to uker siden og startet uten å fullføre 90 minutter mot Sotra for én uke siden.

– Skaden er verre enn jeg trodde. Akkurat nå er det ekstra ergerlig, fordi vi er inne i en fin periode med Bryne, og fordi jeg går glipp av internasjonale kamper, sier 30-åringen som er fast inventar på Færøyenes landslag.

– For først gang på 11 år har jeg meldt avbud til landslaget og mister Nations League mot Malta (3/9) og Andorra (6/9), to kamper der vi er favoritt, beklager Baldvinsson som har spilt 45 ganger med Færøyenes flagg på drakten siden han debuterte i 2010, da som Ålgård-spiller.

Les også

Smilene er tilbake på Bryne

Årets sesong har vist at den rutinerte stopperen er bedre enn noen gang. Han er visekaptein og en av trener Jan Halvor Halvorsens mest betrodde spillere.

I toppoppgjøret mot Vard Haugesund søndag ettermiddag blir han etter alt å dømme erstattet av Marius Andersen, også han en svært rutinert spiller.

Før kampen leder Bryne 2. divisjon avdeling to med 17 poeng. Sotra på andreplass med en kamp mer har 16, mens Vard Haugesund på tredjeplass har 15 poeng. Bryne-seier i Haugesund vil gi laget en solid luke på tabellen etter at åtte av 13 innledende serierunder er spilt.

Brynes antatte lagoppstilling: Igor Spiridonov – Joshua Robson, Kristoffer Hay, Marius Andersen, Pål Aamodt – Andreas Dybevik, Henning Romslo, Bjarne Langeland – Robert Undheim, Joacim Holtan, Thierry Dabove.

 1. Les også

  Bryne herjet med serielederen – tok over tabelltoppen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Bryne FK
 2. Eliteserien
 3. Fotball
 4. Nations League
 5. Vard
 6. Kristoffer Hay

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Bryne forlenger med tre av sine egne, men venter med forsterkninger

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Bryne herjet med serielederen – tok over tabelltoppen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Bryne-jubel verdt flere millioner: – Vi har drømt om dette så lenge

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Vant toppkampen: Holtan matchvinner og Bryne nærmer seg opprykk

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Holtan: – Vi er i flytsonen og alt er opp til oss selv

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Bryne-seieren glapp – misbrukte kjempesjanse fem minutter på overtid