Uruguays spillerorganisasjon ber FA fjerne Cavani-utestengelse

Manchester United-spiss Edinson Cavani (33) ble utestengt i tre kamper av det engelske fotballforbundet (FA) etter å ha brukt ordet «negrito» på sosiale medier. Utestengelsen møter motbør fra spissens hjemland.

UTESTENGT: Edinson Cavani, her fra kampen mot Wolves i romjulen, er utestengt i tre kamper.

Uruguays spillerorganisasjon, som kan sammenlignes med norske NISO, har gått ut med en uttalelse, hvor de ber FA snu og kaller utestengelsen «en diskriminerende handling», skriver The Guardian.

– Edinson Cavani har aldri gjort noe som kan oppfattes som rasistisk. Han brukte kun et vanlig uttrykk i Latin-Amerika, som brukes som en kjærlig betegnelse til en nær venn, skriver spillerorganisasjonen.

Uttalelsen er delt på sosiale medier av en rekke profilerte spillere fra Uruguay, som Luis Suárez og Diego Godin.

– Det engelske fotballforbundet har selv utført en diskriminerende handling mot uruguayansk kultur og levesettet til det uruguayanske folket. Å hevde at den eneste sannheten i livet er den som ligger i hodet til lederne for det engelske fotballforbundet, er den ekte diskriminerende handlingen, som er kritikkverdig og mot uruguayansk kultur, skriver de videre.

Etter å ha kommet inn og snudd kampen for Manchester United mot Southampton 29. november, skrev Edinson Cavani «gracias (takk) negrito» på en Instagram-story, som svar til en hyllest fra en venn.

Denne storyen ble senere tatt ned, Cavani beklaget – men bedyret at det var skrevet med kjærlighet.

FA så det annerledes og skrev i en uttalelse torsdag at kommentaren var «upassende og setter spillet i et dårlig lys», før de ila ham en karantene på tre kamper, en bot på hundre tusen pund og en ordre om å delta i undervisning (!) som en del av straffen sin.

Tidligere har også en rekke akademikere i landet gått hardt ut mot utestengelsen.

– Dette viser en mangel på kulturell og lingvistisk forståelse. Det engelske fotballforbundet har begått en grov urettferdighet overfor spilleren, og har vist sin uvitenhet når de ikke forstår det spanske språkets kompleksitet og nyanser, sa Uruguays akademi for spansk språk i en uttalelse, ifølge Reuters.

Cavani har allerede stått over én kamp, da Manchester United slo Aston Villa 2–1 i ligaen. Han må også stå over onsdagens derby mot Manchester City i ligacupen og Watford i FA-cupen på lørdag.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk