Fotball

Salvesen møter Start igjen: – Det er veldig spesielt for meg

Lars-Jørgen Salvesen nyter stor tillit i Strømsgodset. Søndag vil han igjen forsøke å score mot gamleklubben.

Lars-Jørgen Salvesen har spilt alle kampene for Strømsgodset denne sesongen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

 • Steffen Stenersen

– Jeg har bare møtt Start en gang siden jeg dro herfra. Så det er veldig spesielt for meg. Jeg kjente litt ekstra på det når vi hadde analysen av Start nettopp. Der var det bilder av folk jeg har spilt mye med og som er gode kompiser.

Lars-Jørgen Salvesen snakker med Fædrelandsvennen noen dager før hans Strømsgodset skal møte Start. Da lagene møttes til første serierunde scoret Salvesen ett av de to målene i kampen som til slutt endte med uavgjort.

Når Start kommer til Drammen søndag, er det for å prøve å kapre en etterlengtet borteseier.

– Jeg synes Start har et bra lag og har vært veldig gode, men uheldige i år. Det er ufortjent at de ligger der de ligger, sier Salvesen.

Les også

Start-talentet nærmet seg endelig gjennombruddet. Nå er sesongen spolert.

– Scorer for lite

Det er over to år siden Hellemyr-gutten ble solgt til Ull/Kisa fra Start sommeren 2018. Da var spilletid langt unna i Start. Karrieren blomstret i Kisa, før veien gikk videre til Sarpsborg. I fjor sommer ble han hentet til Strømsgodset.

Der nyter han stor tillit under danske Henrik Pedersen. Kun to utespillere har spilt flere minutter enn Salvesen i Eliteserien denne sesongen.

Lars-Jørgen Salvesen stanger inn scoring mot Start i første serierunde denne sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder

– Sesongen har vært helt grei. Jeg hadde veldig høye forventinger til meg selv, men har kanskje ikke innfridd helt. Jeg spiller stort sett alt og føler jeg er en viktig spiller for laget, men synes selv jeg scorer for lite, sier Salvesen.

Han står med sju mål denne sesongen. Like mange som Starts toppscorer Eirik Schulze.

Les også

Start vinner så sjelden borte i Eliteserien at de fleste på laget aldri har opplevd det

– Fristende

Spillemessig har Salvesen åpenbart interessert andre klubber. I sommer kunne VG fortelle at en sveitisisk toppklubb hadde lagt inn bud på spissen. Rett før overgangsvinduet stengte i oktober meldte Eurosport at Bodø/Glimt var interessert i lysluggen.

– Det var noen tilbud der som var fristende, men det kom aldri til personlige forhandlinger. Jeg trives veldig godt her og tror det er rett sted for min utvikling og min type spillestil. Så har jeg fortsatt store ambisjoner, men jeg tror det vil komme muligheter, sier Salvesen.

– Er du utålmodig med å komme deg ut?

– Nei, jeg er ikke utålmodig. Da ville jeg ikke ha forlenget med Godset, sier Salvesen, som nylig signerte en kontrakt ut 2023 med klubben.

– Jeg forstår interessen. Jeg vet ikke hvilken norsk angriper som spiller i Eliteserien som er mer interessant enn «Salve», uttalte Godset-trener Henrik Pedersen ifølge Drammens Tidende.

– Gjort det veldig bra

Sportssjef i Godset Jostein Flo sier klubben er svært godt fornøyd med jobber kristiansanderen har gjort for dem.

– Han har spilt veldig godt og vokst veldig fort. Han passer veldig bra inn i vår måte å spille på. Han har gjort det veldig bra, og som en konsekvens av det blir det interesse rundt ham, sier Flo til Fædrelandsvennen.

Jostein Flo, sportssjef i Strømsgodset. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN NORWAY

Den tidligere toppspissen trekker fram blant annet fysikken til Salvesen, og sier at «hvis det er noe som er sterkere enn meg, så er det han».

– Han har et stort potensial. Det er ikke mange spisser med slik størrelse, rekkevidde og tempo. I tillegg har han en bra venstrefot. Så har han hatt litt motgang. Det trenger man for å bli god, sier Flo.

Salvesen selv sier han trives godt. Endelig spiller han fast i et eliteserielag.

– Det er dette jeg har jobbet for i alle disse årene. Spilletid betyr ekstremt mye. Derfor har jeg heller ikke noe hastverk med å komme meg videre, sier Salvesen.

Les mer om

 1. IK Start

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Salvesen med ny kontrakt: – En av spissene i Eliteserien med størst potensial

 2. FOTBALL

  Hør Strømsgodset-Start og chat med vår reporter

 3. FOTBALL

  Overtidsscoring reddet Viking – men seiersrekken ble brutt

 4. FOTBALL

  Så nære var Salvesen å senke Start: – Det er bare dårlig av meg

 5. FOTBALL

  Sterk opphenting sørget for RBK-poeng i Hareides comeback

 6. FOTBALL

  Strømsgodset reddet poeng tross utvisning