Fotball

Molde-spilleren ler av kjempemissen som går viralt

Sheriff Sinyan (24) var uheldig da han skulle sende Molde i ledelsen mot Arsenal.

Sheriff Sinyans kjempemiss har ikke gått upåaktet hen i England.
  • Martin Brøste

Det var bare spilt et drøyt kvarter da Sheriff Sinyan fikk alle tiders mulighet til å sende Molde i ledelsen i hjemmekampen mot Arsenal torsdag kveld. Et knallhardt innlegg fra Eirik Hestad sørget for at Sheriff Sinyan var helt fri og hadde åpent mål på bakre stolpe.

Midtstopperen måtte kaste seg fram i et forsøk på å få ballen mellom stengene, men traff dårlig - og ballen gikk i klypene på Arsenals keeper som var helt utspilt ved motsatt stolpe.

Større muligheter fikk ikke MFK i Europa League-oppgjøret, og Arsenal vant til slutt 3–0.

Etter kampen har Sinyans kjempemiss gått smått viralt på sosiale medier. BT Sports - med over én million følgere på sin Twitter-konto - var blant dem som delte video av hendelsen. Også flere andre større kontoer og privatpersoner på Twitter og Instagram har lagt ut videoen med Sinyan. Den engelske avisen The Sun laget også en sak om den uheldige episoden.

– Jeg så The Sun hadde skrevet noe om det, og sammenliknet meg med Phil Babb. Men jeg kan heldigvis le litt av det nå, forteller en glisende Sinyan til Rbnett dagen etter oppgjøret mot Arsenal.

Les også

Stolt og skuffet Molde-trener: – Vi var et modig lag

Mistet nattesøvn

Han innrømmer at han fortsatt tenker på gigantmissen, og at den gikk utover nattesøvnen etter kampen.

– Nei, det ble ikke noe særlig med søvn. Jeg har sett missen i reprise mange ganger. Det irriterer meg skikkelig at den ikke gikk i mål, sier Sinyan.

– Det er et knallhardt innlegg eller skudd. Jeg ser ikke utgangen og bare satser på at ballen skal komme. Jeg slenger meg fram, men den ville ikke i mål, fortsetter han.

Den komiske hendelsen toppet seg med at 24-åringen skled inn i stolpen, og det så ut til at stanga traff der det gjør mest vondt. Det er også grunnen til at engelske medier har sammenliknet episoden med Phil Babb, som selv hadde et ublidt møte med stolpen i en Liverpool-kamp for 22 år siden.

– Jeg klarte heldigvis å skvise sammen lårene. Men det var vondt. Jeg irriterte meg mest over at jeg ikke klarte å score, sier Sinyan.

Fikk kjeft av Arsenal-profil

I andre omgang var han seint inne i en duell med Cedric Soares. Portugiseren var tilsynelatende lite fornøyd med norsk-gambierens oppførsel, og kastet noen gloser i retning Sinyan.

– Han var sur og slengte med leppa. Jeg hørte ikke helt etter, og snudde meg bare og løp tilbake. Han hadde sikkert kommet med en kommentar om jeg hadde spurt om drakta etter kampen, sier Sinyan og ler av episoden.

Etter kampen endte han opp med drakta til Ainsley Maitland-Niles.

Les også

Her kunne Molde rystet Arsenal: - Den bør sitte

Sheriff Sinyan får drakta til Ainsley Maitland-Niles etter kampen.

Selvtilliten på plass

Sheriff Sinyan spilte ellers en god kamp mot Arsenal. Han topper Rbnetts spillerbørs etter kampen sammen med stoppermakker Stian Gregersen. Duoen blir belønnet med karakteren 7.

– Jeg føler at den førsteomgangen er sterk. Jeg ble satt på prøve i mange situasjoner, som jeg syns jeg løste ganske greit. Jeg føler at jeg har kommet skikkelig i gang i Molde. Jeg begynner å bli trygg på lagkameratene, og de er trygge på meg. Jeg har kommet inn i det. Det hjelper å spille noen kamper på rad. Da har det løsnet litt og selvtilliten har kommet, sier Sinyan - som har spilt 17 kamper for MFK etter overgangen fra Lillestrøm tidligere i år.

Nå handler det om å få hodene og kroppene klare til søndagens eliteseriekamp hjemme mot Haugesund. Og bare fire dager seinere venter Dundalk i Europa League.

– Vi har mye å spille for i serien også. Vi må prøve å sikre oss den andreplassen. Vi har en god mulighet til å slå Haugesund i helga, mener Sinyan.

Les mer om

  1. Molde FK
  2. Arsenal FC
  3. Europa League