Fotball

Sarpsborg reddet trolig kontrakten med ti mann: – Satt i garderoben og skalv

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg-Sandefjord 0–0) Nederlagsdømte Sandefjord er 100 prosent klar for Eliteseriespill i 2021 - og Sarpsborg reddet trolig også plassen etter 0–0 onsdag kveld.

  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Sarpsborg mistet først Joachim Thomassen ut på båre, og så pådro Ole Jørgen Halvorsen seg unødvendig gult kort nummer to og måtte gå i garderoben da det fortsatt gjensto 55 minutter.

Det betydde at Sarpsborg fikk en tøff jobb med ti mann resten av oppgjøret, men med heltemodig innsats reddet de ett poeng.

– Det var unødvendig med utvisning, men gutta viste utrolig moral, så da er det greit, sier Ole Jørgen Halvorsen til VG.

– Jeg satt inne i garderoben, så på TV, skalv og hadde vondt i magen. Jeg visste at jeg hadde kommet til å bli syndebukk om vi ryker. Det er var en lettelse at det holdt helt inn, fortsetter den utviste Sarpsborg-spilleren.

– Det har vært en utrolig laginnsats i de fire siste kampene, som har gjort at vi har skaffet oss nok poeng til at det trolig holder.

UTVIST: Ole Jørgen Halvorsen får gult kort nummer to av dommer Kristoffer Hagenes.
Les også

Junker med hat trick da Glimt nådde 100 seriemål

Start - som teoretisk kan komme opp i samme poengsum som Sarpsborg - spiller senere onsdag kveld mot Brann.

Sarpsborg har nå ni seriekamper på rad uten seier. De har bortekamp mot Molde i siste serierunde, mens Start møter Vålerenga. Det skal legges til at Sarpsborg også har langt bedre målforskjell enn Start.

– Det var nervepirrende. Jeg ventet bare på at dommeren skulle blåse av, sier Sarpsborg-trener Mikael Stahre til Dplay.

Les også

Opprykksklare LSK har et helt lag på vei ut: – Må ha fornyelse og endringer

– Det er fint å ha eliteseriespill klart videre, sier Sandefjords Lars Grorud.

– Men vi burde kanskje ha vunnet her og lagt Sarpsborg endelig bak oss.

– Ekspertene bommet veldig. Det er noe spesielt med Sandefjord. Jeg hadde troen fra dag én at vi kunne vise ordentlig fotball, sier Harmeet Singh til VG.

Han er en av mange Sandefjord-spillere som er på utgående kontrakt.

– Jeg holder alle muligheter åpne videre.

Trippelsjansen til Sandefjord ved Rufo og Sivert Gussiås var 1. omgangs største begivenhet. Gjestene hadde også en ball inne, men Rufo brukte «Guds hånd» og det var ingen tvil om annulleringen.

– Vi starter dårlig, men kommer mer og mer inn i kampen, konstaterte Joachim Thomassen i DPlay-intervjuet i pausen.

Sarpsborg fikk altså lagkapteinen Joachim Thomassen skadet i starten på 2. omgang. Han skled og fikk en tilsynelatende stygg vridning i den venstre ankelen - og måtte ut på båre. Klubblege Chubaka Rubasha antar at det er en leddbåndsskade.

Les også

Start misbrukte gyllen mulighet: – Vi har ikke gjort det lett for oss selv

Til tross for én mann mer klarte ikke Sandefjord å skape så mye foran David Mitov Nilsson i sarpe-buret. Åtte minutter ble lagt til, men Sandefjord-spillerne hadde nok i bakhodet at eliteserieplassen var sikret med bare ett poeng. Syv minutter på overtid var det en megasjanse, men Bjørn Inge Utvik var redningsmann på streken.

Ole Jørgen Halvorsen går nå glipp av Sarpsborg siste kamp, mot Molde, men trolig har østfoldingene Guillermo Molins klar til den matchen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18113445222336
2Bodø/Glimt18105337181935
3Kristiansund1810262420432
4Rosenborg1894537241331
5Lillestrøm189452822631
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Sarpsborg 08
  3. Sandefjord Fotball