Osimhen sendte Napoli til himmels: Ellevill jubel for seriegull

(Udinese – Napoli 1–1) Victor Osimhen smalt ballen i mål. Feiringen har startet i Napoli. Det første seriegullet på 33 år i boks for den fotballgale byen.

24-åringen fra Nigeria satte inn en keeperretur etter et skudd fra Khvicha Kvaratskhelia i Udine, over 80 mil lenger nord i Italia.

Jubelen var så voldsom at Osimhens «fantommaske» ble ødelagt og forsvant fra heltens hode. Toppscoreren i Serie A har slitt litt de siste ukene. Men var på plass da han fikk sjansen til å skyte hjem den berømte ScudettoenScudettoenEt lite skjold i de italienske farger som Napoli-spillerne skal spille med på draktene nesten sesong.

Napoli skal ha ristet tilsvarende en jordskjelv på to på Richters skala da klubben scoret i hjemmekampen sist helg (1–1 mot Salernitana). Nå tar feiringen garantert helt av.

– Endelig fest i Napoli, melder Napoli-avisen Il Mattino.

Sjekk de første bildene fra den elleville feiringen i Napoli:

Serietoer Lazio har fem kamper igjen av sesongen, men kan ikke ta igjen Lazio. Dermed blir Leo Skiri Østigård den første norske seriemesteren i Italia på 66 år. Han kom aldri lenger enn til benken i den avgjørende kampen.

Per BredesenPer BredesenFødt 22. desember 1930 - død 3. oktober 2022 er eneste nordmann tidligere med italiensk seriegull. Han vant i 1957 med Milan.

De norditalienske klubbene har dominert italiensk fotball voldsomt. Juventus har 36 mens Milano-klubbene, Inter og Milan, begge har 19 seriegull.

Napoli er sammen med Cagliari fra Sardinia (vant i 1970) eneste klubb med Scudetto fra Sør-Italia.

Søndag venter Fiorentina til en heidundrende fest hjemme på Stadio Diego Armando Maradona. Napoli har sikret den første Scudettoen siden nettopp Diego MaradonaDiego MaradonaFødt 30 oktober 1960 - død 25. november 2020 bar kapteinsbindet. Med den argentinske legenden vant Napoli sine to eneste seriemesterskap i 1987 og 1990.

– En eller annen plass i himmelen sitter Diego Maradona med et champagneglass, sier VGs kommentator på kampen, Vegard Aulstad, og legger til:

– Guden er med dem!

Men Napoli fikk seg en kalddusj etter bare 12 minutter i motsatt ende av landet.

Udineses Sandi Lovric fikk tid og rom inne i Napoli-feltet. Sloveneren løftet lekkert ballen opp i motsatt kryss. 1–0 til hjemmelaget i Udine.

1–0:

Gullkandidaten fra sør har ikke vært i sin beste form i sesongavslutningen. Det sa stopp i Champions League-kvartfinalen mot Milan og de fem siste kampene i Serie A har ikke gitt mer enn 9 av 15 mulige poeng.

Den første omgangen inneholdt ikke mye positivt for Victor Osimhen og serielederens offensive arsenal.

– Napoli har ikke skapt en dritt, oppsummerte Aulstad.

FORTSATT STØRST: Diego Maradona (1960–2020).

Men det endret seg. Luciano Spalettis lag kom tilbake. Han har vunnet seriegull med Zenit i Russland og italiensk cupen med Roma. Nå vinner 64-åringen sitt første seriegull i hjemlandet.

Etter pause smalt det fra Osimhen.

Afrikanerens 22. seriemål var akkurat det Napoli trengte.

GULLGRESS: En Napoli-supporter sikret seg en bit av gressmatten i Udine.

Leo Skiri Østigård kunne juble for sin første store triumf.

Landslagsstopperen fra Åndalsnes har spilt fem seriekamper i sin første Napoli-sesong. Etter nyttår har det bare blitt et 18 minutters innhopp mot Torino i mars.