Stenger tribunedel på Mestalla i fem kamper etter rasismebråket

Det spanske fotballforbundet bekrefter sent tirsdag kveld at de stenger en hel tribunedel på Valencias hjemmestadion i fem kamper. I tillegg oppheves det røde kortet til Vinicíus Jr. (22).

Vinicíus Júnior etter at han ble utvist i oppgjøret mot Valencia søndag. Det røde kortet har nå blitt trukket tilbake av det spanske fotballforbundet.

Valencia får også en bot på omtrent 530.000 kroner, skriver forbundet.

Det skjer etter at Real Madrids Vinicíus Júnior fikk rasistiske tilrop etter seg i kampen mot Valencia søndag.

Kampen ble stoppet i det 70. minutt etter de rasistiske tilropene. Etter en pause på 10 minutter, der Real Madrid-trener Carlo Ancelotti ble sett i heftig diskusjon med Vinicius, ble kampen startet igjen.

Ancelotti bekreftet senere at han måtte overbevise Vinicius om å fullføre kampen.

I det 97. minutt fikk Vinicíus rødt kort etter en fysisk konfrontasjon med Valencias Hugo Duro. Duro holdt brasilianeren i et nakkegrep, hvorpå Vinicíus reagerte med å slenge en hånd i ansiktet til Duro.

Dommer Ricardo De Burgos Bengoetxea ga først gult kort, før han endret til rødt etter å ha blitt bedt om å se på reprisene av VARVARVideo Assistant Referee: Et eget dommerteam som har oversikt over alle TV-bilder og kan gripe inn ved å be hoveddommer se en situasjon på nytt om det skulle dreie seg om grove dommerfeil. .

Tirsdag kveld er det røde kortet opphevet av konkurranseutvalget, som består av tre dommere fra La Liga, det spanske fotballforbundet, og Idrettsrådet i Spania.

Konkurranseutvalgets begrunner opphevelsen av det røde kortet med at hoveddommer De Burgos Bengoetxea ikke fikk tilstrekkelig informasjon:

VAR skal nemlig kun ha vist hoveddommeren bilde av Vinicíus sin hånd i ansiktet til Duro, og ikke situasjonen i forkant der Duro holder Vinicíus i nakkegrep.

Duro gikk ustraffet fra situasjonen.

Vinicíus la ut en følgende melding i sosiale medier etter oppgjøret der han ble utsatt for apelyder:

«Ligaen mener det er normalt, forbundet og motstanderne oppmuntrer til det. Konkurransen som en gang tilhørte Ronaldinho, Ronaldo og Messi, tilhører i dag rasistene».