RBK-sjefen vraket fra lederrolle

Ivar Koteng er ikke innstilt til ny periode som styreleder i Norsk Toppfotball.

Ivar Koteng har vært styreleder for Norsk Toppfotball de siste to årene, men valgkomiteen ønsker ikke at han fortsetter i vervet.
  • Bernt Harald Brennevann

Det bekrefter Rosenborgs styreleder onsdag kveld. I stedet er Cato Haug innstilt til toppvervet av valgkomiteen til interesseorganisasjonen for klubbene i Eliteserien og 1. divisjon.

– Det er helt greit. Det var ikke så viktig, men jeg var villig til å fortsette. Det ville ikke valgkomiteen, sier Ivar Koteng til TV 2.

Det er ikke bekreftet at Haug er mannen som er plukket ut til å overta etter Koteng, men til VG opplyser Sarpsborg 08s styreleder at så er tilfelle.

– Ja, det er sendt ut til klubbene i dag. Valgkomiteen har innstilt meg som leder, sier Haug til avisen.

Ivar Koteng under årsmøtet til Rosenborg nylig.

Nyheten om vrakingen av Koteng kommer en drøy uke etter at han ble gjenvalgt som styreleder i Rosenborg. Også der ønsket ikke valgkomiteen at han skulle få fortsette i vervet, men årsmøtet ville det annerledes.

Koteng har vært styreleder i Norsk Toppfotball de to siste årene. Medlemsklubbene skal 6. mars avgjøre hvem som skal bekle jobben fremover.

I 2018 ønsket opprinnelig interesseorganisasjonens valgkomité å innstille Øystein Neerland, men det takket den daværende Molde-direktøren nei til. Han følte det ikke var riktig å sjonglere de to sjefsjobbene. Dermed gikk vervet til Koteng.

RBK-sjefen sier til VG at han ikke helt kjenner til begrunnelsen bak valgkomiteens innstilling om å vrake ham. Koteng mener det er et spørsmål komiteens leder og daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth, må svare på.

– Det er mye politikk i dette, sier Koteng.

Han understreker at det denne gangen ikke vil bli en omkamp fra hans side.