Fotball

Nå diskuteres AaFK og Rekdals framtid

<p>AaFK har lagt bak seg en knallhard sesongevaluering. Mandag kveld skal klubbens styremedlemmer informeres om konklusjonene.</p>

Sogndal 20110911.Eliteseriekampen mellom Sogndal og Aalesund på Fosshaugane Campus i Sogndal endte 0-0. Her studerer Aalesunds trener Kjetil Rekdal de andre resultatene i eliteserien på telefonen til klubbdirektør Henrik Hoff rett etter kampslutt.Foto: Tor Yttri / Scanpix
 • Eirik Nesset Hjelvik
  Eirik Nesset Hjelvik

AaFK vil ikke bekrefte det, men Sunnmørsposten vet at både styret i AaFK og Ålesund Fotball AS er innkalt til styremøte i kveld.

— Om det skal være i kveld eller ikke har jeg ingen kommentar til. Det jeg kan si er at det er riktig at vi skal avholde et styremøte i løpet av denne uken. Men det har vært planlagt og har stått på årsplanen i lang tid. Alt dette ble klart rett etter valget i februar, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

- Skal man finne ut av om AaFK og Kjetil Rekdal er forenlig med hverandre i framtiden?

— Det vi ønsker å finne ut er vegen videre, hva har skjedd og hvordan skal vi bli best mulig framover. En evaluering vil alltid være sånn at målet er å fortsette med dem du allerede har, svarer Hoff.

Har lovet svar

Det blåste kraftig rundt AaFK da Sunnmørsposten for et par uker siden skrev at klubbdirektør Henrik Hoff og hovedtrener Kjetil Rekdal slet med samarbeidsklimaet. Selv om Rekdal kom med flere stikk til det han mener er en handlingslammet AaFK-ledelse, ønsket ikke klubbledelsen å svare Rekdal i media. AaFK har hele tiden sagt at de ville vente til etter den mye omtalte sesongevalueringen med å uttale seg.

- Vi må konkludere der før vi uttaler oss offentlig, og det skjer på et fellesmøte mellom styrene i Ålesund Fotball AS og AaFK. Og jeg kan love at de konklusjonene vi kommer fram til der, vil vi gå ut med svært raskt, var styreleder Kjell Tennfjords klare beskjed i Sunnmørsposten 17. november.

Han har ikke vært tilgjengelig for en kommentar mandag, men at AaFK-ledelsen må enes om en felles strategi framover er det liten tvil om. Samtidig er det liten tvil om at man må avklare om AaFK-ledelsen har tiltro til at Kjetil Rekdal kan snu årets motgang. Hittil har man ikke ønsket å svare på om Rekdal har klubbens tillit.

- Jeg har ikke peiling på om det skal være noe møte i kveld. Jeg har ikke hørt noe som helst. Det eneste jeg konsentrerer meg om er det jeg kan gjøre noe med. Og det er å hente de to spillerne vi har fått klarsignal på, sier Kjetil Rekdal til smp.no mandag ettermiddag.

Grundig evaluering

I den mye omtalte sesongevalueringen som AaFK har lagt bak seg har man bedt sine ansatte om å anonymt vurdere tingenes tilstand i klubben. Blant annet skal spillerne ha blitt bedt om å gi konkrete tilbakemeldinger på alt fra folk i administrasjonen til medlemmene av trenerteamet.

- Vi har stilt forskjellige spørsmål, men hvilken type og hvordan disse er stilt går vi ikke ut med. Vi får se hva vi går ut med etter evalueringen. Det er det styret som beslutter, sier Hoff.

- Dere har vel tidligere gitt klart uttrykk for at dere vil gå ut med den?

— Ja, men det er styret som må vurdere hvor djupt vi skal gå ut, sier Hoff.

- Hva er det overordnede målet for evalueringen?

- Vi skal finne ut hvordan AaFK skal bli bedre som klubb i 2013, 2014, 2015, 2016 og så videre. Det er ikke tvil om at vi ikke har nådd våre ønskede mål for 2012, og da er det riktig å gjøre ei evaluering internt for å finne ut hva som er blitt gjort rett eller galt og hva som må bli gjort annerledes de neste årene, sier klubbdirektøren.

 1. Les også

  - En svært uheldig sak for AaFK

 2. Les også

  Kjetil Rekdal langer ut mot Amund Skiri

 3. Les også

  Nå må AaFKs styre på banen

 4. Les også

  Rekdal føler seg overkjørt av klubbledelsen

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5