Fotball

- Austin faller gjennom i Premier League

<p>Leeds-fan Kjetil Rekdal ønsker Rodolph Austin velkommen, men tror ikke han er god nok hvis favorittklubben rykker opp.</p>

Bergen 20120722.Eliteserien fotball, Brann - Aalesund, En lite fornøyd Aalesundtrener Kjetil Rekdal etter 1-2 tap i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Aalesund på Brann stadion søndag ettermiddag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Christer Sævig

BRANN — AALESUND 2-1:

Brann Stadion (bt.no): - For Leeds sin del er Rodolph Austin en god signering nå. Han er god nok for å spille i Championship, der passer han inn, sier Kjetil Rekdal til bt.no.

- Burde vært utvist

Han tror jamaicaneren heller vil få utfordringer hvis den gamle storheten rykker opp igjen til øverst nivå i Premier League.

- Han spiller ikke der hvis Leeds rykker opp. Da faller han gjennom, både spille- og pasningsmessig. Premier League er en helt annen verden enn den norske eliteserien, Austin er god her, men der har han ikke en mulighet, sier Aalesund-treneren, og legger til:

— Jeg har ingenting vondt å si om Austin. Han er en god eliteserie-spiller.

Men Rekdal mente at Austin ikke burde fått fullføre det som ser ut til å bli hans siste Brann-kamp. Midtbanespilleren fikk sesongens femte gule kort i første omgang, Rekdal mente han burde vært sendt i dusjen etterpå grunnet andre taklinger.

— Austin burde hatt fire gule kort i dag han. Jeg sa det til Sandmoen (dommer) at han dømte en veldig god kamp ellers, men Austin burde vært utvist, sier Rekdal.

Kan bli Leeds-klar mandag

Ellers var han svært oppgitt over måten Aalesund slapp inn de to målene på. Han mente de fortjente å ta med seg minst ett poeng fra Bergen.

— Vi hadde fortjent det ene poenget, men etter at vi fikk utligningen opptrådte vi amatørmessig. Det var en slett jobb på slutten med dårlig organisering og kommunikasjon. Og jeg mener vi hadde full kontroll på kampen før Sten (Grytebust, keeper) tabbet seg ut, da snudde kampbildet, sier Rekdal.

Etter det bt.no vet er det ikke kommet noe ny avklaring i overgangssaken mellom Brann og Leeds. Engelskmennene kom med en henvendelse før helgen som Brann har avventet. Trolig skal partene snakke sammen i løpet av mandag formiddag. Austin forholder seg rolig til situasjonen.

- Før jeg signerer med en annen klubb, er jeg Brann-spiller. Jeg bruker ikke energi på det. Rykter er rykter, og spekulasjoner er spekulasjoner, sier Austin til bt.no.

— Han vet ikke hva som skjer, og vi vet ikke. Overgangsvinduet stenger ikke før 1. september, så sånn sett kan vi kreve at han spiller ut august, sa trener Rune Skarsfjord.

Les også

 1. Mjelde angrer på at hanba Skarsfjord holde kjeft

 2. Aalesund tidenes dårligste bortelag

 3. Skarsfjord: - Vi trengte ikke skvære opp

 4. På vei opp

 5. Grytebust: - Ikke artig

 6. Sent Bentley-mål senket Aalesund

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien