- Bedre enn å gjøre klubben til et AS

<p>Eiendomsinvestor Ivar Koteng er ikke kategorisk avvisende til å hjelpe Rosenborg i spillerjakten. Han mener invitasjonen fra RBK-ledelsen kan være en god idé.</p>

Trondheim 20110703.Lerkendal, Eliteserien fotball, RBK-Sarpsborg08. Rosenborg og Sarpsborg08 barket sammen under eliteseriekamp mellom RBK og Sarpsborg08 søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Jubel etter4-0 av Lustig.Foto: Ned Alley / Scanpix
  • Birger Løfaldli

Flere av byens mest pengesterke personer er enige med Koteng i at dette kan være veien å gå for Rosenborg.

– Det er synd at klubben har havnet i en slik situasjon, at de må tenke slik. Umiddelbart vil jeg si nei til å bidra, men jeg er ikke helt avvisende, svarer Koteng når Adresseavisen gjør ham kjent med Rosenborgs invitasjon til pengesterke personer.

Mer følelser enn investering

Koteng sier at han ikke har vært i dialog med Rosenborg om saken.

– Dette kan være en god idé, men jeg har for lite kunnskap om det. Det er i hvert fall bedre enn å gjøre klubben til et aksjeselskap. Jeg har aldri diskutert dette med noen, sier Koteng.

– Hva vil være din motivasjon hvis du vil bidra?

– Det må være den iboende fotballinteressen. Dette vil ikke først og fremst være en investering, sier Koteng.

Statistikksenter Eliteserien:

Ikke negativ

Skipsreder Ole T. Bjørnevik sier at det blir uaktuelt å gå inn med midler til spillerkjøp i Rosenborg, men heller ikke han er negativ til idéen.

– Det er sikkert en bra idé. De må jo gjøre noe, de må ta grep. Når det gjelder oss, så har vi nok med det vi driver på med. Derfor er det uaktuelt, sier han.

Industrileder og investor Trond Bernhard Brekke, som i 2009 sto oppført med en formue på snaue 150 millioner kroner, er svært tvilende til at han kommer til å bruke noen av sine midler på å hente nye spillere til Lerkendal.

Taus Reitan

– Man skal gjøre det man har greie på. Dette er kanskje noe for de som er fotballinteressert, men hvis du spør meg personlig kjenner jeg fotball for dårlig til at det er naturlig for meg å investere i det. Jeg har lite greie på dette, sier Brekke.

– En slik investering vil sitte svært langt inne for meg, legger han til.

Sjefen for Rosenborgs hovedsponsor Rema 1000, Ole Robert Reitan, hadde i går ingen kommentarer til RBK-ledelsens ønske om å bruke eksterne investorer til spillerkjøp.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk