- Moyes fikk ikke signere spillerne han ønsket

West Ham-sjefen reagerer på at Manchester United bruker mer penger under Louis van Gaal enn klubben gjorde med Moyes.

Etter at David Moyes' år som United-manager ble mislykket, trodde mange at Louis van Gaal ville lede United tilbake til toppen av engelsk fotball, men nederlenderens start har vært skuffende.
  • Nicholas Bergh

Når Sam Allardyce og West Ham gjester Manchester United lørdag, må «the Hammers» bryne seg på velrenomerte nysigneringer som Ángel di María og Radamel Falcao.

Denne sommeren har Manchester United nemlig punget ut for å forsterke stallen til deres nye manager Louis van Gaal, etter at David Moyes fikk sparken etter å ha ledet storklubben til en skuffende syvende plass forrige sesong.

Sam Allardyce' West Ham slo Liverpool i helgen. Her fra møtet med Tottenham tidligere denne sesongen.

Mens Uniteds eneste solide forsterkning forrige sommer var Marouane Fellaini, har klubben denne sommeren hentet Luke Shaw, Marcos Rojo, Daley Blind og Ander Herrera — tillegg til Falcao og di María.Sam Allardyce mener forskjellene mellom pengebruken i løpet av de to sommerene forteller at Moyes ble dårlig behandlet.

— Hvis jeg hadde vært i Davids sko, ville jeg lurt på hvorfor de ikke brukte 150 millioner pund (rundt 1,5 milliarder kroner) med meg. Det var en mangel på besluttsomhet i United ved at de ikke gå ut og skaffet signeringene David følte at han trengte ... han har fortalt meg at han ikke fikk noen av dem, sier Allardyce.

Avvises av Neville

Moyes skal blant annet ha sett seg ut Toni Kroos og Cesc Fabregas som potensielle midtbaneforsterkninger. Både Fabregas og Kroos byttet klubb i sommer. Fabregas fra Barcelona til Chelsea og Kroos fra Bayern München til Real Madrid.

Skal man tro Phil Neville er ikke det Allardyce sier sant. Neville, som var med i Manchester Uniteds trenerteam under Moyes, sa at Moyes hadde like stor handlefrihet forrige sommer som van Gaal har hatt denne sommeren.

— Pengene var der. Vi klarte bare ikke å hente spillerne. Vi brukte penger forrige sesong på Juan Mata (i januarvinduet, journ. anm.) og Marouane Fellaini, sa Neville ifølge Daily Star.

I West ham har Allardyce naturligvis ikke fått like mye å rutte for som van Gaal heller. Likevel har West Ham startet sesongen bedre enn lørdagens motstander.

West Ham er på åttende plass med syv poeng, mens Manchester United befinner seg nede på en tolvte plass, med fem poeng.