Keepertabbe ødela for Levanger

Ledet to ganger, men greide bare uavgjort mot Kongsvinger.

  • Adrian A. Aagesen
    Adrian A. Aagesen

Levanger – Kongsvinger 2-2 (1-1)

Fem minutter før halvtimen sendte Jo Sondre Aas hjemmelaget i ledelsen. Et vakkert innlegg fra høyre, traff Benjamin Stokke. Avslutningen fra sistnevnte ble mesterlig reddet av keeper, men Aas var kvikk på returen og sendte ballen i nettaket.

Lagene kjente på hverandre i løpet av det første kvarteret. Levanger fikk noen muligheter på dødball, mens Kongsvinger prøvde seg på kontringer. Ingen av lagene satte noen av målvaktene på prøve heller i starten av kampen.

Magnus Powells Levanger klarte bare uavgjort hjemme mot Kongsvinger (Arkivfoto)

Så steppet altså Jo Sondre Aas opp.Storscoreren ropte på straffespark rett før det var spilt 40 minutter på Moan, reprisen viste at dommeren dømte rett da han dømte frispark. Tre spillere med vanvittig krutt i beinet, stilte seg opp. Ørjan Hopen, Benjamin Stokke og Jo Sondre Aas var klar til å fyre. Det ble Stokke, men skuddet ble blokkert.

Les også

Molde ut mot Rosenborg-fans: - Et lavmål som ikke finnes andre steder i Norge

Kalddusj

I det varme vårværet på Moan, fikk hjemmelaget seg en real kalddusj rett før pause. Bortelaget utlignet ved Harald Holter som vartet opp med en knallhard avslutning etter et hjørnespark. Per Verner Rønning prøvde å redde på streken, men ballen var over streken og dermed kunne man konstatere at lagene gikk til pause med 1-1. Etter hvilen fikk venstrefoten til Hopen vist seg frem. Hjemmelaget fikk frispark på høyresiden og Hopen stilte seg opp. Midtbanespilleren banket ballen inn i feltet, speaker krediterte målet til Hopen, men Bendik Bye var den som feiret mest.

Keepertabbe

Like etterpå, var Ola Rygg ute og kjørte. Kongsvinger fikk en dødball og slo ballen høyt i feltet. Ballen så ut etter alle solemerker til å være keepermat, men Rygg mistet ballen og Espen Nystuen kunne bare tuppe ballen med tåa. Dette var Ola Ryggs andre tabbe på to kamper. I den forrige serierunden, prøvde keeperen å drible spissen, noe som resulterte i baklengsmål.

Med tjue minutter igjen på klokken, rettet Ola Rygg litt opp etter seg. Nordberg headet svakt tilbake og Sotiroglou prøvde å lobbe ballen over Rygg, det ville han ikke ha noe av og reddet. Sotiroglou var på returen, men headet i stolpen.

Les også

Se video: Dorsin gråt, grep mikrofonen og kuppet festen

Amper slutt

Begge lagene ønsket å få full uttelling av kampen, noe som vistes på banen. Begge lags trenere fikk tilsnakk av dommeren og flere spillere meldte seg på i diskusjonene. Levanger presset mest på i slutten av kampen, men greide ikke å få ballen i mål. Kampen endte 2-2 og Levanger har dermed ikke vunnet siden da de var heldige og slo Jerv 1-0 for drøye to uker siden.