FFK-forvandlingen

<p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=258423&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#258423" target="_blank"> <strong>FFK — Godset 2-1:</strong></a> Piping mot slutten av første omgang. Trampeklapp etter andre. Men ifølge trener Anders Grönhagen var ikke omgangene så forskjellige.</p>

FREDRIKSTAD 20080928:F.v. Abgar Barsom, Gardar Johannsson, Hans Erik Ramberg og Joachim Thomasson jubler etter at Johansson utlignet til 1-1i eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Strømsgodset på Fredrikstad stadion søndag kveld.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
  • Ole Kåre Eide

– Vi er litt upresise i første omgang, men det fantes et «go» i laget. Og vi har tross alt flere sjanser enn det Strømsgodset har, også i første omgang. I andre omgang er vi gode, sier han.

Treneren var svært glad for tre poeng – hjemmelagets første siden 11. august. Nå er Fredrikstad à poeng med Tromsø på sølvplass – og tre poeng bak serieleder Stabæk.

– Det var psykologisk viktig å vinne i dag, sier Grönhagen.

– Det er noe spesielt når man klarer å snu 0-1 til seier.

Gjestene tok ledelsen

Men det var Strømsgodset som var mest fornøyd etter førsteomgangen. Alexander Aas hadde stusset inn 1-0 – like etter at Fernando Pereira Wallace hadde skutt en kanon av et frispark i tverrliggeren – og mange feilpasninger på rad like før pause ga piping og tydelig misnøye på tribunen. Åtte minutter ut i andreomgangen kom vendepunktet: FFK bet seg fast rundt Strømsgodsets 16-meter. Joakim Thomassen headet ballen inn til Gardar Johannsson, som dempet den på brystet og skjøt elegant til høyre for keeper Espen Johnsen.

Barsoms første

Så, i det 78. minutt, ble kaptein Abgar Barsom matchvinner.

– Jeg får ballen på høyre, skjærer innover og skyter med høyre, forteller Barsom, som har overtatt kapteinsbindet i Kasey Wehrmans skadefravær.

– Jeg hadde bommet på tre sjanser tidligere – og like før scoringen skjøt jeg når jeg egentlig burde lagtinn til Gardar (Johannsson, journ. anm.), så jeg var litt irritert på meg selv. Da var det ekstra deilig å score.

– Hvordan føles det å vinne din første kamp som kaptein?

– Alle seirer er like viktige, uansett om man er kaptein eller ikke. Men jeg er fornøyd med at vi står på og klarer å snu kampen. En kaptein skal jo egentlig ikke synes så veldig, da har han gjort jobben sin, sier Barsom med et smil.

Han mener at det ble litt for mange feil valg i første omgang. Det ødela rytmen i angrepsspillet. I andre

omgang derimot satt samspillet bedre. Det gledet Barsom.

– Vi skaper mange sjanser. Og vi skaper flere sjanser enn vi har gjort de siste kampene, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk