Fotball

Slik svarer «Hulk Hogan» på Mourinho-sammenlikningen

Iren knuser topplag etter topplag i cupen.

SUKSESSTRENER: Gary Hogan fikk seg en fridag dagen etter cupsensasjonen mot Molde.
  • Ole Kristian Sagbakken

TRONDHEIM: Sammenlikningen med Hulk Hogan er nok foreløpig ganske tynn, all tid Gary Hogan er langt mindre aggressiv og heller ikke er like merittert som den amerikanske wrestling-stjernen fra 90-tallet.

Sammenlikningen med Jose Mourinho, som RBK-back Jonas Svensson dro fram etter skalpen mot Molde onsdag, er nok også av samme karakter – av nettopp forskjeller i meritter.

Les også

RBK-stjernen sammenlikner Blinks trener med Mourinho etter Molde-triumfen

Men saken er at Blink-trener Gary Hogan, akkurat som legendariske Hulk Hogan, nå har knust alt som har kommet i sin vei så langt, også topplag som Levanger og Molde.

Og saken er også at Hogans taktiske spill før Molde-kampen, hvor han snakket ned Blink i Adresseavisen, sa at kampen ikke betød noe og at han også kom til å rullere på laget, var av ypperste Mourinho-merke.

Spillerne senket skuldrene av det, og, som han selv sier:

— Når spillerne er avslappede og har lave skuldrer… Det er ofte da de spiller best. Uten press på seg.

Les også

  1. Stjørdals-Blink slo Molde ut av cupen

  2. Ordføreren gikk glipp av sjokkseieren på hjemmebane

  3. Eggen: - Ganske naturlig at utfordrerne vinner i cupen

— Kompliment

33-årige Hogan hadde fått med seg Jonas Svenssons uttalelser etter bragden på Nye Blinkbanen. Torsdag kunne iren unne seg en fridag i Trondheim, og han ler godt når adressa.no snakker med han om nettopp Mourinho.

— Hehe... Det må jo være et av de største komplimentene en trener kan få, smiler han.

Og forklarer samtidig hvorfor han sa som han sa før kampen – og at han faktisk fikk reaksjoner på det internt før stormatchen.

— Ikke i spillergruppa. Vi var tydelige på hva vi trodde på overfor dem. Og det var jo at vi kunne vinne. Men det var litt snakk om det ellers i klubben, smiler Hogan - som for øvrig gjorde som han sa: Han sparte matchvinner mot Levanger i 2. runde, Anders Nygaard, fra start, i tillegg til midtbanemotor Lars Martin Husby. Og dunket på med en rekke offensive bytter på stillingen 1-1, i stedet for å «forsvare seg» til ekstraomganger.

— Jeg fikk noen reaksjoner fra folk rundt klubben på laguttaket. Men vi har en god tropp, og jeg følte vi valgte det rette laget for dagen, kampprogrammet tatt i betraktning. Og på 1-1 diskuterte vi på sidelinja at det var bedre å gå for seier enn å måtte spille 120 minutter. Vi har viktig kamp mot HamKam på lørdag, sier Hogan – vel vitende om at gamblingen også kunne endt i tap.

— Men vi hadde en følelse av at dette kunne vi vinne. Og det gjorde vi, smiler han.

Drar gjerne til Lerkendal

Mens han tar Mourinho-sammenlikningene med stor ro, er han mer oppspilt over tilbakemeldingene fra Trøndelag etter seieren. Det har tikket inn jevnt med SMS-er og gratulasjoner. Mye for at Blink vant. Men også mye fordi det var nettopp Molde som ble slått ut.

— Jeg visste at om vi fikk Rosenborg i 3. runde, ville nok de aller fleste innerst inne håpe at RBK gikk videre. Hele Trøndelag vil jo at RBK skal vinne cupen hvert år, meg selv inkludert. Mens Molde… Der følte vi at vi hadde alle i ryggen. En god følelse, sier han.

- Nå har du fått natta på deg. Hva ønsker du i 4. runde?

— Hehe… Nei, for meg er det ikke så farlig lenger. Jeg har spilt litt for Sandefjord, så for meg personlig hadde det vært artig å se igjen gamle kjente. Men guttene vil sikkert til Lerkendal og møte Rosenborg. Det hadde vært kult, innrømmer Hogan.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Stjørdals-Blink Fotball
  3. Molde FK