Drillos Premier League-signering blir ny Lyn-trener

... og nå kan Trond Andersen (39) få med seg den tidligere landslagssjefen i trenerteamet.

Trond Andersen (t.v) blir ny Lyn-trener. Får klubben det som de vil får de også tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen med på laget.

Kristiansunderen Trond Andersen (39) er mannen som skal ta 2. divisjonsklubben Lyn til gamle høyder.

Sommeren 1999 ble Andersen hentet til Premier League-klubben Wimbledon av Egil Olsen. Nå blir han ny hovedtrener i Lyn, som nettopp har hatt Drillo i en assistenttrenerrolle.

Det bekrefter styreleder i Lyn Fotball, Anne Marie Due.

– Vi har valgt Trond Andersen fordi vi har tro på ham. Han trente juniorlaget med stor suksess denne sesongen. Da var målsetningen å rykke opp til interkrets, og det klarte han med et litt usikkert grunnlag. Det var få som trodde at det skulle gå, så det ble vi imponert over, sier Due til Aftenposten.

Drillo er ønsket med videre

Trond Andersen spilte 38 kamper for A-landslaget. Her feirer han en scoring med Steffen Iversen.

Andersen får med seg tidligere Lyn-spiller Henrik Dahl som assistenttrener. Dahl har de fire siste årene vært Morten Tandbergs høyre hånd i Bærum.Tidligere landslagssjef Egil ”Drillo” Olsen hadde i fjor en rolle som assistenttrener for Lyns A-lag, men hva som skjer med 72-åringen er ikke avklart ennå. Men Lyn vil gjerne ha ham med på laget.

– Status er at vi er i dialog med ham. Han var inne i forrige sesong, og vi hadde et godt samarbeid, så det er absolutt interessant for oss. Vi vil gjerne ha ham med. Men han har jo også en del andre roller, så det kommer an på kapasiteten hans, sier Due.

– Hva slags rolle vil eventuelt Drillo få?

– Det er ikke avklart.

Vil rykke opp til eliteserien

Lyn beholdt plassen i 2. divisjon med et nødskrik. I siste kamp måtte de ha poeng hjemme mot Florø for å overleve. Og det klarte de akkurat – kampen endte 2-2. – Jeg er takknemlig for at jeg har fått sjansen. Jeg kjenner klubben ganske godt. Klubben har nå et godt utgangspunkt for ferden videre. Vi har Bastionen. Lidenskapen rundt klubben er stor, så selv om vi er i 2. divisjon, er interessen for klubben verdig et høyere nivå, sier nytrener Trond Andersen til Lyn TV.

Og nettopp det som er klubbens ønske, forteller styreleder Anne Marie Due.

– Vi har fortsatt en målsetning å komme oss opp til øverste divisjon igjen.

Lyn har den siste tiden gjennomgått relativt store endringer. I fjor ble Lyn Toppfotball (2. divisjonslaget, rekrutt og juniorenes førstelag) skilt ut som eget idrettslag. Men det ble økonomisk vanskelig. Derfor har medlemmene i styret til barne-, ungdom og breddefotballsatsningen i Lyn Fotball nå gått inn i Lyn Toppfotballs styre også.

Det gjøres for at det skal være enklere å hjelpe toppfotballsatsningen økonomisk.

Fakta:

Trond Andersen

Født: 6. januar 1975 (39 år)

Klubber som spiller: Clausenengen, Molde, Wimbledon, Aalborg, Brøndby.

38 kamper for Norges A-landslag

Annen jobb: Fotballtrener hos Norges Toppidrettsgymnas