Fotball

Branns supertalent kan bli historisk

Markus Olsen Pettersen (16) er tatt opp i Branns A-tropp og kan bli klubbens yngste toppkeeper noensinne.

Ung: Han er 16 år, men har de fleste forutsetninger for å bli en god Brann-keeper. Nå er Markus Olsen Pettersen tatt opp i Branns A-tropp. Foto: Elias Dahlen
  • Anders Pamer
    Anders Pamer

Alt i år vurderte Branns sportslige ledelse å "forfremme" målvakten til å bli et regulært medlem i Branns A-tropp. Til slutt falt klubben ned på å hente Kenneth udjus på en kort kontrakt for å gardere bak Piotr Leciejewski og Alex Horwath. Nå er Udjus' tid i Brann omme, og Pettersen vurderes som klar for å ta en plass i A-troppen.

Innad i Brann mumles det om at tenåringen kan bli "the next big thing" fra en ungdomsavdeling som har slitt med å levere A-klare tenåringer de siste årene. Det mumles også om et enormt potensial, men man er varsomme med å rose målvakten for mye. Pettersen skal ikke bli mett for tidlig.

Les også

Torsdag skal Brann-spillerne løpe til de svimler

Dersom Pettersen debuterer i kommende sesong, blir han den yngste keeperen som har debutert for Brann i moderne tid. Det vil si i alle fall de siste 25 årene. Den hittil yngste er Øystein Øvretveit, som debuterte i en alder av 17 år og ni måneder i mars 2012. — Det er avklart at Markus blir tatt opp i A-stallen fra neste sesong. Planen var å ta ham opp i fjor, men vi ventet - av ulike årsaker, sier sportssjef Rune Soltvedt.

- Hva er det med ham som gjør ham spesiell?

— Han har mange forutsetninger for å bli god. Han har fysikken med seg og er treningsvillig. Han er god i feltet og en skikkelig skuddstopper. Så har han selvsagt mye å jobbe med.

- Hva da?

— Man er ikke ferdig som keeper når man er 16 år, han må arbeide videre med det keepertekniske - egentlig alt ved spillet sitt. Så gjenstår det å se hvordan han vil takle presset, men han har bak seg en god sesong for vårt 2. lag i 3. divisjon.

Pettersen selv synes det er gøy at han er tatt opp som ordinært medlem av A-troppen. Men det forhindrer ham ikke fra å ha større ambisjoner og de neste målsettingene er klar.

— Jeg har en liste med små mål og en liste med større mål. Jeg ønsker å nå så langt jeg kan, selvfølgelig.

- Hva må du bli bedre på?

— Jeg må bli bedre med beina, bedre i feltarbeidet og jobbe med styrken.

- Hva er dine styrker?

— Stoppe skudd. Jeg har gode reflekser, er bra én-mot-én og er ganske høy, så rekkevidden er der.

- Det høres ut som du beskriver Piotr Leciejewski?

— Ja, vi er kanske litt like. Men jeg håper jeg tar ham snart!

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann