Fotball

Rykket opp per e-post

Moldes kvinnelag er klare for 2. divisjon etter at sunnmøringer trakk seg.

Live Aandal og resten av Moldes kvinnelag i fotball er klare for 2. divisjon etter at Sykkylven ikke klarte å stille lag til lørdagens kamp.
  • Thomas Rud

Molde: Moldes kvinnelag i 3. divisjon rykket torsdag kveld opp til 2. divisjon. De skulle ha møtt Sykkylven lørdag, men de klarte ikke stille lag. Dermed gikk de tre poengene, og opprykket, til Molde.

– Det ble et opprykk via e-post. Både klubben og jentene gleder seg til å komme et nivå opp, sier hovedtrener Jørund Svensli til Rbnett.

Før årets sesong fikk Molde-kvinnene mulighet til å spille i avdelingen på Sunnmøre. Her rykker avdelingsvinneren rett opp i motsetning til i fjor da de spilte i Nordmøre og Romsdal-avdelingen. Her tapte MFK kvalifiseringen om opprykket.

– Det er en utrolig lettelse og glede over det vi har prestert. Vi klarte å restarte i fjor etter kvaliken, og fikk med spillerne videre, fortsetter Svensli.

Han legger ikke skjul på at det ble jobbet hardt gjennom vinteren for at årets opprykk skulle bli mulig.

– Vi har 110-9 i målforskjell på 15 kamper, og vi har tapt én kamp denne sesongen. Resten er seire. Vi har spillere med gode ferdigheter som er villige til å trene mye.

Les mer om

  1. Kvinnefotball