«Flagget på brystet er ikke der for din CV, du representerer en nasjon»

Les supporterbloggen om landslagsvalget til Manchester City-proff Bersant Celina.

STORT TALENT: Bersant Celina, oppvokst i Drammen, debuterte for Manchester City i Premier League sist helg.

Nå har en tydeligvis gått glipp av en potensielt fantastisk fotballspiller i Bersant Celina, etter at Leif Gunnar Smerud og de andre i forbundet provoserte det sarte egoet til familien Celina ved å avspise ham med fire minutter i en U21-kamp.

Det er færre minutter enn han fikk for Manchester City i toppkampen mot Leicester i forrige runde i Premier League.

Les også

Norske Celina debuterte med målgivende for City: - Jeg har mye mer å by på

Naturlig nok er det trist å gå glipp av den type talent. De kommer ikke ofte, om de kommer i det hele tatt. Der norsk fotballs gullgutt Martin Ødegaard spiler i spansk tredjedivisjon er Celina en som holder høyt nok nivå til å få minutter i Premier League.

Tore Asheim er Viking-supporter og blogger for 100% Sport.

Likevel velger han altså å spille for Kosovo, som følge av behandlingen han har fått fra Smerud. Famiien føler at de ikke har blitt vist nok respekt, og dermed vil ikke Bersant spille et minutt mer for Norge. Naturlig nok går mye av skylden for dette til NFF.Det er liksom ikke så viktig at våre landslagsspillere faktisk genuint ønsker å representere Norge, det viktigste er at en gjør knefall for deres sarte egoer på aldersbestemt nivå.

Les også

City-spiller Bersant Celina nekter å fortelle hvorfor han vraker Norge

Det er selvsagt fullstendig innafor at Celina ønsker å spille for Kosovo, jeg har full forståelse for dette, men at han i det hele tatt veier landene opp imot hverandre gjør at jeg rett og slett ikke vil ha ham på det norske landslaget.

Enten ønsker du genuint å representere landet du har bodd i siden du var to år gammel og som har gitt deg særdeles gode muligheter til å lyktes i livet, eller så gjør du det ikke. Dette kan ikke bero på hvorvidt du føler deg urettferdig behandlet av en trener for et U21-landslag, eller et inkompetent fotballforbund.

Bersant Celina har allerede spilt flere kamper for Kosovos A-landslag, men siden landslaget ennå ikke er en del av FIFA eller UEFA, og derfor ikke har spilt noen tellende kamper, gjør det ham foreløpig ikke utilgjengelig for spill for Norge.

Talent vil alltid vinne igjennom. Uansett. Men da må du våge å faktisk ha litt tålmodighet rundt det. Å representere Norge skal handle om en hel haug mer enn bare spilletid. Og, for all del, det samme skal selvsagt gjelde når du ønsker å spille for ditt fødeland, som i dette tilfellet er Kosovo.

Flagget på brystet er ikke der for din CV, du representerer en nasjon. Og når du koker det ned til et spørsmål om uenighet med landslagsledelse og mangel på spilletid, da har du tapt meg. Da kan du heller spille for et annet land, fordi du ønsket egentlig aldri sterkt å spille for Norge til å begynne med.