Fotball

Ajer banens beste i hjemmedebuten: – Helt fantastisk

Kristoffer Ajer kom inn som innbytter og var delaktig da Celtic slo tyske Wolfsburg 2-1.

Kristoffer Ajer fikk en god hjemmedebut for Celtic (Arkivfoto)

Kristoffer Ajer ble kåret til banens beste da Celtic slo Wolfsburg 2-1 i en treningskamp lørdag. Etter kampen høstet han skryt fra trener Brendan Rodgers.

– Å få banens beste-prisen var veldig kult. Det er en stor ære å spille for Celtic, sa nordmannen på pressekonferansen etter kampen.

18-åringen startet på benken i treningskampen mot Wolfsburg, men kom inn etter bare 17 minutter, da danske Erik Sviatchenko måtte ut med skade.

– Det var et av mine største øyeblikk i karrieren da jeg løp ut på banen. Jeg gjorde noen feil, men etter en stund presterte jeg bra, forklarte unggutten.

– Å høre fansen rope navnet mitt var kult. Det største publikumet jeg har spilt for før var 12.000, så dette var helt fantastisk, la han til.

Fra sin midtstopperposisjon overbeviste Ajer fram til han ble byttet ut etter en time på banen.

– Vi har mange midtbanespillere og manageren vet jeg kan spille der, men han vet at jeg kan spille midtstopper også.

Skuffet etter vrakingen

Celtic-trener Brendan Rodgers var godt fornøyd med Ajers innsats.

– Jeg tror han var veldig nervøs da han kom inn, men han tok tak og kan bli en veldig god spiller. Han tilpasser seg farten og har mye potensial, oppsummerte treneren, som utelot nordmannen fra troppen til fadesekampen mot Lincoln Red Imps i mesterligakvalifiseringen, da skottene tapte 0-1 mot amatørene fra Gibraltar.

– Forrige uke var skuffende, men vi spilte bra i dag og hvis vi gjør det på onsdag slår vi Lincoln, påpekte den tidligere Start-spilleren.

I returoppgjøret på hjemmebane håper Ajer også å kunne være delaktig.

– Jeg kom til Celtic for å spille, så hvis manageren gir meg muligheten er jeg klar, sa han.

– Alle spillere er under vurdering og hvis jeg ser nok på trening og i kamper, har alder ingen betydning, svarte Rodgers.

Johansen ute med skade

Wolfsburg tok ledelsen mot Celtic ved Paul Seguin etter elleve minutter, men kun fire minutter etter at Ajer entret banen til sin hjemmedebut, utlignet Callum McGregor.

Ifølge Celtics live-reporter hadde Ajer flere gode involveringer, blant annet da han kastet seg ned og stoppet et skudd fra Daniel Caligiuri etter 51 minutter.

Fire minutter senere fikk nordmannen et gult kort, men med halvtimen igjen var Ajer på banen da Ryan Christie sikret 2-1-seier til hjemmelaget.

Den tidligere Start-spilleren ble erstattet av Jamie McCart med et kvarter igjen.

Stefan Johansen spilte ikke matchen for Celtic. Vardøværingen er ute med en skade i ankelen. (©NTB)

Les også

  1. Celtic-fadese i Mesterligaen: - Mest ydmykende noensinne

  2. Ajer takker trenerveteranen Odd Berg for suksessen

(Krever innlogging)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball