Fotball

Moldskred legger opp: - Har hatt en fantastisk karriere

Etter nesten 20 år som profesjonell fotballspiller har Morten Moldskred (35) valgt å legge skoene på hylla.

JUBEL: Morten Moldskred feirer scoring i TILs 2-2-kamp mot Vålerenga i 2013.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

35-åringen har hatt en stor karriere der høydepunktene blant annet var bronse med TIL, seriegull med Rosenborg og ni A-landskamper og ett mål for Norge.

I TIL var angrepsspilleren i to perioder. Den første fra 2006 til 2010. Den andre fra 2013 til 2015. I sin siste opptreden i høst for TIL fikk han sin kamp nummer 200, noe som ble markert med en drakt med kamptallet på ryggen.

— Jeg legger opp fordi tiden ikke strekker til. Nå har jeg fått en jobb utenfor fotballen, og har i tillegg familie. Hadde døgnet hatt flere timer ville ting kanskje stilt seg annerledes, sier Moldskred til iTromsø.

Ny jobb

Jobben han har startet i er som selger i forsikringsselskapet Tide som har kontor i sentrum i Tromsø.

— Jeg har startet der for et par uker siden, og det blir en litt annerledes hverdag, sier Moldskred til iTromsø.

Han startet karrieren sin i Hødd i 1996 og har vært innom Moss, Aalesund, Haugesund og danske AGF Århus i tillegg til Rosenborg og TIL.

— Jeg har vært aktiv som fotballspiller nesten så lenge som jeg kan huske, så det er spesielt ikke å være en del av et lag lenger. Men jeg er veldig komfortabel med situasjonen, sier Moldskred, som poengterer at han har ”vært ekstremt privilegert gjennom å være profesjonell fotballspiller”.

— Alt har uansett sin ende, og jeg gleder meg veldig til å gå på Alfheim for å se gutta spille i 2016, sier Moldskred, som fikk beskjeden om at han ikke får ny kontrakt i høst.

— TIL har hentet inn Morten Gamst Pedersen på 34 år, og det synes jeg er kjempespennende. I lys av det hadde TIL ikke trengt å si til enkeltspillere at de er for gamle. Jeg bærer ikke noe nag til TIL, men det er greit å være ærlig, sier 35 år gamle Moldskred.

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen har ikke vært tilgjengelig for kommentar i ettermiddag.

Comeback?

Etter at Moldskred fikk høre fra TIL om at de ikke ville forlenge avtalen, har han vært i søkelyset hos både TUIL og Finnsnes. Sistnevnte klubb har han både trent og spilt treningskamper for.

— At jeg ikke blir Finnsnes-spiller handler om at jeg føler at tiden ikke strekker helt til. Vi var enige om ting, men det var bare det at jeg må disponere annerledes. Jeg har sagt til Bjørn at jeg har lyst å spille, men akkurat nå blir det vanskelig å få til. Men hvem vet når gresset blir grønt, sier Moldskred til iTromsø.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL
  3. Morten Moldskred