Fotball

Derfor ble Høgmo valgt

— Sikker på at han er typen til å ta oss til et nytt mesterskap, sier Hallén om Høgmo.

Per Mathias Høgmo på Ullevaal fredag ettermiddag. Bak ham president i NFF, Yngve Hallen, og helt bakerst mannen han erstatter, Egil Olsen.
  • Martin K. Andersen

Seansen der Per-Mathias Høgmo ble presentert som ny landslagssjef, ble åpnet av fotballpresident Yngve Hallén.

— Det er gledelig for meg å informere at vi har ansatt Per-Mathias Høgmo som ny landslagssjef, sa Hallén.

— Dette er gjort etter en grundig runde, med nøye og bred kravsspesifikasjon. Vi har vært gjennom mange kandidater og jobbet med dette over tid. Det har vært en god debatt om hvilken landslagssjef man vil ha, fortalte Hallen.

Torsdag innstilte komiteen som har jobbet med å finne Egil «Drillo» Olsens etterfølger på Per-Mathias Høgmo.

— Han er faglig sterk, har lang rutine, en tydelig filosofi og liker å få påfyll av kunnskap, sier Hallén.

Overrasket Drillo

— Så har vi utfordret ham på om han er typen som kan ta oss til et nytt mesterskap. Det er vi blitt sikker på at han er. Derfor endte vi enstemmig samlet om ham, forteller Hallén.

Høgmo overtar umiddelbart stafettpinnen fra Drillo. Allerede mandag skal han presentere sin første landslagstropp.

Ut går dermed Drillo på kort varsel. Han ble overrasket over timingen da Hallén i går fortalte ham at de ville at bytte ham ut nå.

— Vi hadde et bra evalueringsmøte mandag, jeg hadde ristet av meg skuffelsen etter Sveits-kampen og var optimist foran de to siste kampene. Derfor ble jeg overrasket i går, men hadde ingen problemer med det, sier Drillo.

Tror på bedre resultater

Høgmo på sin side hyllet Drillos verdi for norsk fotball, før han sa litt om sine planer for landslaget. Blant annet har han store planer om å jobbe tett på enkeltspillere og jobbe tett med klubbtrenerne.

Uansett ser det mørkt ut for noe Brasil-VM for Norge neste sommer. Men kanskje hakket lysere? Det håper i hvert fall fotballpresidenten.

- Vi tror vi kan oppnå bedre resultater på slutten av kvaliken og at vi kan nå playoff, sa Hallén på et spørsmål om hvorfor det hastet med å sette Høgmo inn i jobben.

Les også

  1. Høgmo fortsetter i Djurgården

  2. - Surt, men ikke bittert

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball