Tror Aalesund kan bli styrket av Leke-salg

Storklubben Celtic følger med AaFK-spiss Leke James. Klubbdirektør Henrik Hoff utelukker ikke et salg ved sesongslutt.

Leke James står på ønskelisten til flere klubber, blant andre Celtic.

Den nigerianske spissen er inne i sin fjerde sesong for AaFK, og det kan vise seg å bli hans siste i norsk fotball. 22-åringens kontrakt går ut etter neste sesong. Det kan bety at klubben må selge han etter sesongen for å sitte igjen med en god slump penger.

Henrik Hoff mener Aalesund kan leve med et salg av Leke James.

– Får vi en god pris for Leke, tror jeg klubben vil komme styrket ut av det. Det gir oss muligheter til å bruke noen andre i den posisjonen og styrke oss der, i tillegg kan det gi oss muligheter til å styrke andre lagdeler. Men jeg ønsker selvfølgelig at han skal bli værende i mange år, sier trener Trond Fredriksen.

I førersetet

I sommer skrev Sunnmørsposten at klubber fra Russland, Tyrkia, Kina, Nederland, Tyskland, Israel, Belgia og Nederland tidligere har speidet på Leke James.

Interessen var i en periode stor fra den kinesiske klubben Guangzhou R & F, som er samme klubben som kjøpte Abderrazzaq Hamed. Den gangen skal prislappen på nigerianeren ha vært på tre millioner euro, som med dagens kurs tilsvarer rundt 28,5 millioner kroner.

– Han har kontrakt ut 2016-sesongen og da sitter vi i utgangspunktet i førersetet. Men det påvirker spillerne når de ser det finnes større sportslig utfordringer, i tillegg handler det om økonomi. Vi har ikke noe ønske om å selge Leke, men hvis han skal selges må vi få den rette summen. Leke er godt orientert om dette, for jeg har nettopp snakket med han om disse tingene, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

– Hvor konkret var interessen i sommer?

– Det ønsker jeg ikke å si noe om.Han sier klubben ikke er fremmed for å diskutere et salg i neste overgangsvindu.

Les også

Celtic vurderer Leke James

Celtic-speider

– Vi vet veldig godt hva Leke selv ønsker. Han har vært veldig lojal med AaFK da han forlenget kontrakten sin sist. Den gangen mente han det var riktig å spille her i et til to år til for å stabilisere seg, sier Hoff.

Det er liten tvil om at Leke James er den mest attraktive spilleren AaFK har. Nigerianeren har scoret fem mål på de sju siste seriekampene og står med ti seriemål totalt denne sesongen.Da AaFK møtte Tromsø forrige helg satt Celtic-speider Øyvind C. Johansen på tribunen for å følge med på 22-åringen.

Det har Sunnmørsposten fått bekreftet.

– Min jobb som Celtic sin skandinaviske representant innebærer at jeg skal ha oversikt over de beste spillerne i denne regionen.

– Jeg er overbevist over at det er flere spillere i eliteserien som kunne klart seg på et høgere nivå, skriver speideren i en e-post.Han svarte ikke på spørsmålet om han var der for å se på nigerianeren.

Slik Sunnmørsposten forstår det kjenner Leke James selv til at den skotske klubben følger med på det han gjør.

Har en plan

Nigerianeren selv sier han bare må vente og se på spørsmål om han ønsker å forlate klubben etter sesongen.

– Hva synes du om at en klubb som Celtic følger deg?

– Det viser at jeg har gjort noe positivt og at ting går stadig bedre for meg. Det er positivt for min karriere, sier han.

– Kan du være interessert i en overgang til Celtic?

– Det er noe jeg må ta stilling til når den muligheten eventuelt dukker opp, sier han. Ifølge Trond Fredriksen har klubben lagt en plan for hva som skal skje om spissen forsvinner.

– Vi er dumme om vi tror Leke blir værende i ti år, så vi har en god plan. Vi forbereder oss på at det kommer en dag han kan forsvinne, og prøver å få en oversikt over spillere som kan være aktuelle. Vi står ikke på bar bakke, men det er ikke enkelt å få en spiss av hans kaliber.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk