Fotball

Selnæs er ikke den eneste som er blitt straffet hardt av FIFA

Serber fikk ett års utestengelse for å spytte på dommeren

Slobodan Rajkovic ble straffet hardt etter å ha spyttet på dommeren i en OL-kamp. NTB SCANPIX

 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Ole Selnæs fikk tirsdag fire kampers utestengelse for å ha kjeftet på dommeren i spillertunnelen etter Aserbjadsjan-kampen i begynnelsen av oktober.

— Jeg beklager uttalelsene jeg kom med etter kampen, det var dårlig håndtert av meg. Samtidig er jeg svært skuffet over dommen, som jeg synes er urimelig, sa Ole Selnæs til fotball.no etter at straffen ble kjent.

LES OGSÅ:

Les også

Selnæs utestenges fra landslaget i elleve måneder

Medieansvarlig for landslaget, Svein Graff, sier at de synes at straffen er svært hard, og at de vurderer å anke når de får begrunnelsen fra Fifa.

Får spille i september

Selnæs blir utestengt i de fire neste landskampene, to mot Tsjekkia, en kamp mot Nord-Irland, og returoppgjøret mot Aserbjadsjan. Neste kamp han får muligheten til å være med på er mot Tyskland i september 2017.LES OGSÅ:

Les også

Dette sa Ole Selnæs til dommeren etter Aserbajdsjan-kampen

Selnæs er ikke den eneste spilleren som har fått strenge straffer av Fifa eller nasjonale fotballforbund.

«Du er en skam» ga fem kamper

Sergio Ramos fikk fem kampers karantene i Spania etter å ha sagt «Du er en skam, du har kødda med oss i hele dag» til dommeren i en kamp mot Celta Vigo i 2013. Luis Suarez fikk ni landslagskampers utestengelse og forbud mot å delta i alle fotballaktiviteter i fire måneder etter at han bet Italias Giorgio Chiellini under VM-kampen i Brasil i 2014.

Luis Suarez fikk fire måneders utestengelse fra all fotballaktivitet etter å ha bitt Giorgio Chiellini. NTB SCANPIX

En av verdens dyreste spillere, Gonzalo Higuain, fikk tidligere i år fire kampers utestengelse i Italia etter å ha kjeftet og dyttet dommeren etter å ha fått to gule kort.

El Hadju Diouf ble utestengt i tre kamper i 2004 etter å ha klappet til en motspiller i ansiktet, og kjeftet på dommerne.

Fikk åtte kamper for albue

Italienske Mauro Tassotti ble i 1994 utestengt i åtte kamper av Fifa, etter å ha satt albuen i ansiktet til nåværende Barcelona-trener Luis Enrique så blodet strømmet fra ansiktet til spanjolen.

Australias Samantha Kerr liggende etter å ha fått en albue fra Nigerias Nigerias Ugo Njoku. NTB SCANPIX

Nigerias kvinnelandslagsspiller Ugo Njoku ble i fjor utestengt i tre kamper etter å ha brukt albuen mot australske Samantha Kerr.

Serberen Slobodan Rajkovic ble i 2008 utestengt fra all fotball i ett år, både på klubb— og landslagsnivå etter å ha spyttet på dommeren under en OL-kamp i Beijing. Fifa reduserte straffen til å bare gjelde på landslagsnivå etter at 19-åringen anket.

Serbias Slobodan Rajkovic i kamp med Salomon Lalou fra Elfenbenskysten i OL-turneringen hvor førstnevnte ble utestengt. NTB SCANPIX

Zidane-skalle ga strengere straff

En av de aller mest kjente utestengelse skjedde i 2006, da Zinedine Zidane stanget hodet i brystkassa på italienske Marco Materazzi. Han fikk tre kampers karantene, mens Materazzi fikk to kampers karrantene etter å ha provosert franskmannen.

Zidane fikk tre kampers utestengelse etter denne nedskallingen av italienske Materazzi. Italieneren fikk to kamper for å ha provosert franskmannen. NTB SCANPIX

Eric Cantona ble utestengt i ni måneder etter å ha sparket ned en Crystal Palace-supporter i 1995. Paolo Di Canio fikk elleve kampers utestengelse etter å ha dyttet dommer Paul Alcock over ende i en kamp i 1998. I Norge ble Peter Ijeh utestengt i to kamper etter å ha kjeftet på dommer Tom Henning Øvrebø i 2007.

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Ole Selnæs

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Nå har Bamba fått straffen for albueslaget

 2. FOTBALL

  Norsk dommerprofil reagerer etter påstått spytting: – Det er forkastelig

 3. FOTBALL

  Selnæs utestenges fra landslaget i elleve måneder

 4. FOTBALL

  Selnæs tatt ut i U21-troppen

 5. SPORT

  Slik straffes Elverum etter håndballbråket

 6. FOTBALL

  Her koker det over for Ronaldo. Nå risikerer han 12 kampers utestengelse.