Deila: - En stor, stor seier for oss

Celtic snudde kampen mot Hearts og nærmer seg skotsk seriegull.

- STOR SEIER: Ronny Deila kan slippe jubelen løs etter seier mot Hearts. Her etter en tidligere kamp.
  • 100% Sport

Stefan Johansen la opp til det siste målet da Celtic vendte til 3-1-seier over Hearts i skotsk eliteserie lørdag og tok et nytt steg mot seriegull.

— Dette var en stor, stor seier for oss. Det var en tøff kamp mot en solid motstander, sa Ronny Deila til lagets nettside etter kampen.

Patrick Roberts, innleid fra Manchester City, ble dagens mann med to mål i sin annen kamp fra start.

— Han var svært god. Det skjedde noe hver gang han fikk ballen. Vi må bare fortsatte å gi ham de riktige ballene, sa Deila.

Gjestene fra Edinburgh tok ledelsen etter bare fem minutters spill da Jamie Walker skjøt i krysset bak hjemmekeeper Craig Gordon, men Ronny Deilas menn lot seg ikke stresse og vendte kampen i sin favør før pause.

Hearts-keeper Neil Alexander sto for en kjemperedning da Leigh Griffiths fyrte løs på et frispark etter et kvarter, men det utsatte bare utligningen et lite minutt. På hjørnesparket bet Celtic seg fast, og det endte med at Gary Mackay-Steven fikk ballen i returrommet og sendte den flatt og presist i hjørnet med venstrefoten fra 16-meterstreken.

Hearts ga seg ikke, og Alim Oztürk traff tverrliggeren med et frispark før Celtic tok ledelsen i det 35. minutt.

Les også

Lokalavisen støtter Deila: Derfor bør han ikke få sparken i Celtic

Frekt

Tomas Rogic vant ballen ute ved høyre sidelinje, avanserte innover på banen og sendte en pen stikker til Patrick Roberts, som avsluttet med en frekk og elegant vipp over keeper fra spiss vinkel.

Mot slutten av omgangen var det håndgemeng ute på banen etter at Rogic og Juwon Oshaniwa skallet sammen i en hodeduell. Dommeren greide å roe gemyttene ved hjelp av noen gule kort. Oshaniwa spilte videre med bandasje på hodet, men Rogic måtte ut før pause.

— Rogic var svimmel, så vi tok ham av. Vi får se i morgen, men jeg tror han skal være ok, forklarte Deila.

Tidlig i annen omgang økte Roberts ledelsen med sitt annet mål for ettermiddagen, framspilt av Johansen.

På overtid ble Oshaniwa sendt av banen da han pådro seg sitt annet gule kort.

Sju poeng

Seieren betyr at Celtic overnatter med sju poengs ledelse til Hibernian, som kan ta innpå igjen med hjemmeseier mot Hamilton søndag.

Tirsdag spiller imidlertid Celtic sin hengekamp Dundee, og med seier der vil Glasgow-klubben har sju poengs luke med seks kamper igjen å spille.

— Dagens seier gir oss masse selvtillit inn mot tirsdagens kamp, sa Deila.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic lørdag.

(©NTB)