Fotball

Tidligere Tottenham-spiss: – Alle svarte spillere i Italia bør streike

Reagerer kraftig på at Sulley Muntari blir utestengt etter rasismebråket i italiensk fotball.

  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Pescara-spilleren Muntari fikk en kamps suspensjon etter å ha blitt utvist i kampen mot Cagliari i helgen. Muntari fikk gjennom hele kampen rasistiske tilrop slengt etter seg, og til slutt krevde han at dommeren skulle ta affære.

Les også

Serie A-profil forlot banen i protest mot apelyder. Så ble han utvist

Det endte med gult kort, og da ghaneseren gikk av banen i protest, ble han utvist for ureglementært å ha forlatt banen.

Motstanderklubben Cagliari blir heller ikke straffet for fansens oppførsel. Det italienske fotballforbundet mente at det ikke var behov, siden det bare var omtrent ti personer som deltok i ropingen.

Sulley Muntari ble utvist.

– Bør nekte å spille til helgen

Det italienske forbundet ville ikke slette suspensjonen etter hendelsen. Det får tidligere Tottenham-spiss Garth Crooks til å reagere kraftig.

– Enhver svart spiller i den italienske ligaen med respekt for seg selv bør ikke spille i helgen dersom italienske myndigheter ikke fjerner suspensjonen på Sulley Muntari, skriver han på organisasjonen Kickitout sin nettside. Organisasjonen jobber mot rasisme i engelsk fotball.

Han reagerer også på at vertsklubben ikke blir straffet, siden forbundet hevdet at bare ti fans var involvert.

– Slike ting bør aldri få lov til å skje igjen. Det er en feig avgjørelse fra det italienske forbundet som ikke bør forbigås i stillhet, skriver Crooks.

Garth Crooks

– Urovekkende

Til BBC sier Crooks at det handler om alle fotballspillere, ikke bare svarte. Han synes det er urovekkende at lagkameratene og manageren til Muntari har gjort mer for å involvere seg i situasjonen.

– Både hvite og svarte spillere må adressere rasisme, fordi det er den eneste måten vi kan komme oss forbi problemet i fotballen, sier Crooks til BBC.

Den internasjonale fagforeningen for fotballspillere Fifpro tror en streik vil bli vanskelig å gjennomføre, men talsperson Andrew Orstatti mener at det italienske forbundets avgjørelse var «forferdelig, opprørende og dårlig håndtert».

Les også

Håndballstjerne tar oppgjør med rasismen: – Mange ganger ønsker jeg å være hvit

Les mer om

  1. Italiensk fotball
  2. Serie A
  3. Cagliari Calcio
  4. Pescara Calcio