Synderen på tribunen har meldt seg

Tilskueren som blåste i en fløyte i cupkampen mellom Fredrikstad og Sarpsborg 08, vil bli straffet.

En FFK-supporter tok med seg fløyte på jobb og brukte den. Det skapte trøbbel for Fredrikstad-forsvaret.
  • Fredrik Saltbones

På stillingen 1-0 til FFK i Østfold-derbyet oppsto det en meget spesiell situasjon. Sarpsborg 08 fikk en corner, og idet ballen ble slått inn hørte man en fløyte.

FFKs forsvarsspillere stoppet opp fordi de trodde det var dommeren som blåste. Sarpsborg 08s Patrick Mortensen lot seg riktignok ikke affisere – og han stanget i stedet ballen i mål.

FFK-spillerne var rasende. Og etter kampen, som for øvrig endte med 3-1-seier til Sarpsborg, mente FFKs midtstopper Martin Thømt Jensen at corneren burde blitt tatt på nytt.

– Han er en angrende synder

Nå har fløyteblåseren, som er en voksen mann fra Fredrikstad, ringt til Fredrikstad FK for å legge seg flat. Det forteller klubbens daglige leder, Geir Bakken, til Fredriksstad Blad.

Patrick Mortsensens scoring mot Fredrikstad var av det kontroversielle slaget. (Arkivfoto)

— Han har tatt kontakt med oss nå og er en dypt angrende synder. Han har beklaget det han gjorde under en samtale med vår sikkerhetssjef, sier Geir Bakken.Synderen kommer til å bli straffet av klubben. Akkurat hvor streng straffen blir, vil ikke Bakken avsløre.

— Det skal vedkommende få høre av oss først, så det kan jeg ikke si ennå. Men det ligger i kortene at han blir utestengt fra Fredrisktad Stadion, det kan jeg si, sier Bakken, som heller ikke ønsker å utdype noe mer om hvem personen er, annet enn at det er en voksen mann fra Fredrikstad.

Burde scoringen vært annulert?

Reaksjonene var sterke i FFK-leiren etter fløyte-episoden - både mot fløyteblåseren og dommeren.

– Jeg håper han aldri slipper inn på stadion igjen, sa Martin Thømt Jensen om tilskueren.

— Corneren skulle vært tatt om igjen, sa samme mann.

Ut i fra NFFs spilleregler er det ganske lett å konkludere med at FFK-spilleren hadde rett i det. I spillereglene fra 2015, heter det nemlig:

«Dersom en tilskuer blåser i en fløyte, og dommeren mener at dette forstyrrer spillet (for eksempel at en spiller tar opp ballen med hendene fordi han tror spillet var stoppet), skal dommeren stoppe spillet, og gjenoppta spillet ved å droppe ballen der den var da spillet ble stoppet, med mindre dette var inne i målfeltet. I så fall skal dommeren droppe ballen på den av målfeltets linjer som er parallell med mål- linjen, og på det punkt som er nærmest der ballen var.»

— Dommeren skulle stanset kampen, det er det ingen tvil om. Det ble blåst flere ganger i fløyten, sier FFK-leder Geir Bakken til Fredriksstad Blad.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages: