Fotball

Disse ni kan være aktuelle som ny TIL-trener

Bård Flovik er historie i TIL. Hvem vil du ha inn som trener?

AKTUELLE: Disse tre kan være aktuelle som ny TIL-trener. Fra venstre: Tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo, tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal og nåværende TUIL-trener Gaute Helstrup.
  • Robin Andersen

ALFHEIM (iTromsø): Bård Flovik fikk i ettermiddag beskjeden om at han ikke lenger er trener. Vi har sett på noen potensielle erstattere – både lokalt og utenbys.

Les også

Bård Flovik har fått sparken - Vi følger pressekonferansen på Alfheim direkte!

Gaute Helstrup (41), TUIL-trener

Gaute Helstrup har vært trener for TUIL i syv sesonger på rad og har ført klubben til en sensasjonell 5. plass i 1.-divisjon denne sesongen. TUIL-treneren er også en av topptrenerne som har sittet lengst i jobben i de to øverste divisjonene og har allerede som 41-åring lang erfaring. Står for en spillende, offensiv fotball og har fått til mye med lite ressurser i TUIL. Har også tidligere spilt for TIL og kjenner klubben godt.

Sigurd Rushfeldt (44), TIL B-trener

Rushfeldt er Eliteseriens mestscorende spiller gjennom tidene med sine 172 mål og regnes som en av tidenes beste TIL-spillere. Han tok rekorden i TIL etter å ha scoret hat-trick mot Brann i 2011. Som trener har Rushfeldt blant annet vært spisstrener for det norske landslaget under Per-Mathias Høgmo og er hovedtrener for B-laget i TIL og hovedtrener for fotballinja på NTG (Norsk Toppidrettsgymnas). Han er også spisstrener i TIL.

Bjørn «Bummen» Johansen (47), Finnsnes-trener

«Bummen» er i likhet med Rushfeldt en TIL-legende som har gått over til treneryrke. Siden 2011 har Johansen vært hovedtrener for Finnsnes. I fjor hadde den tidligere TIL-midtbanespilleren en av sine beste sesonger som trener, da han ga TUIL kamp om opprykk til 1.-divisjon. Denne sesongen har klubben slitt langt mer og ligger på sisteplass i 2.-divisjon.

Henning Berg (47), ingen nåværende klubb

Henning Berg er en av tidenes mest suksessrike norske spillere med Premier League-gull med Blackburn og Manchester United. Han har også spilt 100 landskamper for Norge. CV-en som trener er ikke like sterk, men Berg har vært trener for Lyn, Lillestrøm, Blackburn, polske Legia Warszawa og ungarske Videoton. Han fikk nylig sparken i sistnevnte klubb og er ledig på markedet.

Per-Mathias Høgmo (57), tidligere landslagstrener

Høgmo står for en av klubbens mest suksessrike epoker da han var trener i TIL fra 2008 til 2012 og tok blant annet to bronse og ett sølv med klubben. Gjorde det også bra i Sverige med Djurgården og reddet den svenske klubben fra nedrykk. Siste jobben han hadde var landslagstrener fra 2013 til 2016. Høgmo tok også OL-gull med kvinnelandslaget i 2000.

Leif Gunnar Smerud (40), trener for U21-landslaget

Leif Gunnar Smerud har siden 2013 vært trener for U21-landslaget. Fra 2011 til 2013 var han trener for Hønefoss og tok blant annet klubben opp til Eliteserien på første forsøk og ble kåret til årets unge trener av Norges Trenerforening for prestasjonen. I 2009 var han assistenttrener for Norges kvinnelandslag.

Kjetil Rekdal (48), fotballekspert og tidligere Vålerenga-trener

Kjetil Rekdal er en av Norges mest profilerte fotballpersonligheter etter en strålende spillerkarriere og i tillegg som trener for Vålerenga, Aalesund og Kaiserslautern. Høsten 2016 ble han erstattet av Ronny Deila i Vålerenga og gikk inn i rollen som sportssjef. Han ga seg i den jobben i februar og er nå fotballekspert for Discovery, der han blant annet kommenterer Eliteserien.

Luis Pimenta (35), ingen nåværende klubb

Luis Pimenta valgte allerede som 15-åring å satse på en karriere som fotballtrener og gikk på samme trenerakademi som United-manager Jose Mourinho. I Norge har han vært trener for Kongsvinger, og ledet klubben til en sensasjonell cupfinale i 2016. Han har også vært spillerutvikler i Hønefoss.

Truls Jenssen (50), leder for utviklingsavdelingen i TIL

Jobber som spillerutvikler i TIL og har vært det siden 2015. Har vært med å utvikle mange av dagens egenproduserte spillere i TIL. Han har vært tidligere aktuell for jobben som TIL-trener. Jenssen har også trent TUIL i en årrekke. Som spiller spilte han 290 kamper for TIL og scoret 55 mål for klubben.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien