Gigantunderskudd for Hardball

<p>De siste to årene er det totale underskuddet i Hardball på hele 27 millioner kroner. Men det betyr ikke at det er slutt på Brann-investeringer.</p>

Fotball, 27. juni 2011 , Tippeligaen , EliteserienSarpsborg 08 - Brann 3-5Rune Skarsfjord , , Bentley , , , Birkir Sævarsson , Kim Ojo , Bjarte Haugsdal , Christian Kalvenes , Piotr Leciewski ,og Hassan El Fakiri , Brann
  • Roar Lyngøy

Årsregnskapet for 2010 viser et driftsresultat på nesten 12 millioner kroner i minus. 2009 var enda verre med drøyt 15 millioner i minus.

— Fjorårets underskudd på 12 millioner henger først og fremst sammen med at seks spillere forlot oss. De viktigste her var Petter Vaagan Moen, Jan Gunnar Solli og Eirik Bakke, sier Hardballs styreleder Eivind Kåre Lunde.

I likhet med resten av Fotball-Norge har investeringsselskapet Hardball hatt en negativ økonomisk utvikling de seneste årene. De siste to årene er milevis unna toppåret 2005, da selskapet hadde et positivt resultat på 9 millioner.

— Investorene vet hva de er med på, så jeg tror ikke at noen av aksjonærene faller over ende av dette. Dette var velkjent, og vi var forberedt på at det ville bli stygge tall. Det er ikke noen enkel sak å investere i fotballspillere, konstaterer Lunde.

Sportslig suksess hovedmålet

Formålet til Hardball er å investere i rettighetene til fotballspillere og gi økonomisk bistand i forbindelse med kontraktsinngåelser. Så langt har Hardball samarbeidet med Brann, og støtten er finansiert gjennom utvidelse av aksjekapital og lån fra aksjonærene.

- Vi har ikke bare et økonomisk motiv for dette. Ønsket har jo vært å være med på å skape sportslig suksess for Brann, og i neste omgang være med på å skape en stabil økonomisk situasjon for klubben, sier Lunde.

Etter 2009-underskuddet på 25 millioner har Sportsklubben Brann klart å snu situasjonen. Som Bergens Tidende skrev i går viser de første fem månedene et lite pluss i forhold til budsjett. Uten hjelpen som Brann har fått fra Hardball de siste årene ville det trolig sett veldig stygt ut for Brann.

— Det koster å bygge opp en slagkraftig spillerstall, konstaterer Lunde.

Statistikksenter Eliteserien:

Åpner for sommerkjøp

Selv om Hardball har blødd de siste årene, åpner de for å være med og investere i nye Brann-spillere allerede i august når overgangsvinduet åpner.

— Det som først og fremst er med på å påvirke vår vilje til å investere, er resultatene som blir oppnådd på banen. Den vårsesongen Brann har bak seg fører helt klart til økt investeringsvilje. Rune Skarsfjord og spillerne skal ha all ære for det de har oppnådd så langt i år, sier Hardball-lederen.

Selv om Hardball har vært med på å kjøpe spillere, er det Brann som sitter med lønnskostnadene.

- Om vi skal være med og investere i spillere i sommer, avgjør vi først etter at Brann har gjort en vurdering. Budsjettene må ha sammenheng. Brann må ønske det, og de må ha bæreevne til det, sier Eivind Kåre Lunde.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk