Bendtner lover å avsløre personlig krise i bok

I kveld kan Nicklas Bendtner bli toppscorer i Eliteserien.

Nicklas Bendtner kunne feire seriegull med Rosenborg i forrige helg.

Fotballivet til RBK-spiss Nicklas Bendtner er blitt snudd på hodet etter overgangen til Rosenborg i mars. Fra å være iskald i Nottingham Forest med bare to mål på 15 kamper, er han brennhet i Norge med 19 mål på sine 28 kamper.

Les også

Massiv piping da målet ble annullert: Her er Bendtners egen versjon

Bare timer før siste eliteseriekamp for sesongen avslører han at karrièren hans med nedturer og oppturer de siste årene vil bli en bok.

– Det blir utdypet på et tidspunkt. Ikke helt ned til spesifikke detaljer, det sparer jeg til jeg skal skrive bok en dag. Men det kommer en forklaring på hva som egentlig har skjedd med meg de siste fem-seks årene, både som menneske og som fotballspiller, sier til Eurosport.

Les også

Bendtner ga sønnen en stor opplevelse: – Tror han ville ha pokalen med hjem

Nådde målene

Bendtner har tidligere sagt at han satte seg tre mål før sesongen startet i mars. Seriegull med RBK, gruppespill i Europa og å bli VM-klar med det danske landslaget. Samtlige av målene kan han si seg fornøyd med å ha klart i sin første sesong i norsk fotball.

Men det var langt fra sikkert at det kom til å bli slik. Så ille var det at dansken vurderte å legge opp etter tiden i den britiske klubben.

– Jeg vurderte å stanse karrièren min etter tiden i Nottingham Forest. Det var absolutt noe jeg tenkte på. Men min agent, mine venner og familie ledet meg tilbake på sporet, og vekk fra tankene om å legge opp, sier Bendtner til den danske avisen Ekstra Bladet.

Les også

Bendtners RBK-suksess lokker ambassadøren til Lerkendal

Og det var nettopp slik han til slutt ga etter for Stig Inge Bjørnebye og Rosenborgs frieri.

– Familie og venner sa at Rosenborg kunne få min fotballglede tilbake. I dag kan jeg se at de ga meg et riktig fornuftig valg, sier Bendtner til Ekstra Bladet.

Kan bli toppscorer

I kveld kan han også bli toppscorer mot Odd. Han har scoret 19 mål i RBK-drakten, og har to flere enn Ohi Omoijuanfo i Stabæk.

– Toppscorertittelen var ikke et mål. Men når du er så tett på, og ligger side om side, så er det gjerne en tittel du vil ha, sier han til Eurosport.

I september var han også tilbake på det danske landslaget, i 4–0-seieren mot Polen. Da Danmark nedsablet Irland og tok seg til VM, fikk han sitt første mål i den danske trøyen på over to år.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk