Fotball

AaFK kommer til å rullere på laget

Torsdag ettermiddag spiller AaFK sin første treningskamp i La Manga mot Sogndal. Etter det venter det kamper mot Brann søndag og Start onsdag neste uke.

RULLERING: Jan Jönsson sier de ikke kommer til å starte med samme laget i alle kampene.
  • Kristian Stenerud

– Vi kommer ikke til å starte med de samme spillerne i disse tre kampene. Det er godt mulig vi stiller en helt ny førsteellever fra denne kampen til den neste, sier AaFK-trener Jan Jönsson til Sunnmørsposten.

Laget hadde ei trening etter at de kom på plass i Spania tirsdag ettermiddag. Onsdagens formiddagsøkt var ei kampforberedende økt.

Defensiv struktur

– Vi skal fortsette med det vi har jobbet mye med, å få den defensive strukturen til å sitte på en solid måte. Det beste er om vi får ha ballen mye inne på deres banehalvdel. Vi skal være tålmodige og kompakte når motstanderen har ballen, sier Jönsson.

Tidligere har de norske lagene fått mulighet til å møte internasjonal motstand i La Manga, men slik ble det ikke i år.

– Jeg synes det er litt dumt at vi ikke fikk det, for det er veldig nyttig å få testet seg mot gode lag som kanskje spiller litt annerledes enn det vi er vant til.

– Banene og forholdene er OK, men vinden kan gjøre det litt utfordrende når kampene starter, sier Jönsson.

Laget mot Sogndal klart

Etter onsdagens trening bekrefter han at AaFK kommer til å starte med nesten det samme laget mot Sogndal som mot Hødd i forrige uke. Den eneste endringen ser ut til å bli at Sten Grytebust kommer inn i mål for Andreas Lie.

Dermed starter AaFK slik: Sten Grytebust – Hugues Wembangomo, Jonatan Tollås, Daniel Arnefjord, Demar Phillips–Sakari Mattila, Fredrik Ulvestad, Peter Orry Larsen, Michael Barrantes–Leke James og Abderrazzaq Hamed-Allah.

– Har du begynt å nærme deg en førsteellever?

– Slik det ligger an nå, så begynner vi å nærme oss noe. Men det er ikke slik at jeg har bestemt meg for hvem som starter serieåpningen. Det som gleder meg er at vi har en bra konkurransesituasjon i laget, spesielt framover i banen, sier Jönsson.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK