Ekspert illsint etter Pogbas straffebom: – Det er uforståelig

Ole Gunnar Solskjær får mye tyn for å ha latt det være opp til Marcus Rashford og Paul Pogba å avgjøre hvem som skulle ta straffesparket mot Wolverhampton.

Paul Pogba fortviler etter straffebommen.

Marcus Rashford var sikkerheten selv fra straffemerket i serieåpningen mot Chelsea forrige helg. Det endte til slutt i en svært overbevisende 4–0-seier til Manchester United.

Derfor var det svært overraskende for mange at Paul Pogba steg frem da seieren kunne sikres mot Wolverhampton. På stillingen 1–1, etter 68 minutter, fikk United straffe.

Fra ellevemeteren kunne franskmannen så godt som avgjøre kampen. Men da det gjaldt som mest sviktet Uniteds største stjerne.

Etter kampen kom reaksjonene.

– Det er uforståelig. Hvis en spiller har scoret på straffe i den forrige kampen, tar den spilleren straffen i neste kamp også, sa TV 2s Brede Hangeland etter kampen.

Han fikk bred støtte fra de andre ekspertene i studioet. Solveig Gulbrandsen mente Pogbas erfaring kunne ligge til grunn for at han fikk ansvaret. Erik Thorstvedt var også overrasket.

– Hvis Rashford aksepterer det, er det også feil, sa den tidligere landslagskeeperen.

Her bommer Paul Pogba fra ellevemeteren.

Illsint etter bommen

Gary Neville har lang fartstid i Manchester United som spiller, og er nå ekspert for TV-giganten Sky Sports. Han var rasende etter bommen til Pogba.

– Før han tok straffen, var jeg illsint. Hvorfor diskuterer de hvem som skal ta straffen? Jeg liker det ikke, sa han til den britiske TV-kanalen.

Neville mente det var «pinlig» at Solskjær og United ikke hadde én utvalgt straffetager. Han poengterte at Pogba har bommet på fire straffer det siste året.

– Du skulle tro han hadde fått sine sjanser. Rashford scoret forrige uke, da skal han ta straffen. Det var ikke en leder ute på banen, noe var ikke riktig. De klarte ikke å ta en avgjørelse sammen, sier han.

Han mener Pogbas opptrinn var flaut og nedverdigende. Han fortsatte å lange ut mot den franske stjernen i Sky-studioet.

– Dette er en Manchester United-straffe. Det er ikke bingo. Det er ikke femåringer som spiller på lekeplassen, sa han tydelig frustrert.

Gary Neville langet ut mot Paul Pogba.

– Svak ledelse

Neville fikk også støtte fra sin ekspertmakker Jamie Carragher. Den tidligere Liverpool-stjernen mener Solskjær må ta mer ansvar.

– Manageren må være sterkere. Eller så bør Paul Pogba tenke på laget og si: «Rashford er den beste straffeskytteren». Det kostet dem seieren i kveld, sier Carragher.

BBC-eksperten Chris Sutton var blant dem som gikk lengst i å kritisere Solskjær.

– Det er managerens jobb å håndplukke noen til et slikt ansvar. Dette var et stort øyeblikk, og det kunne ha gitt United seieren. Du kan ikke si «jeg lar det være opp til spillerne». Jeg liker Ole, men dette var svak ledelse», sa den tidligere Norwich-, Celtic- og Chelsea-spissen.

– Dette ville aldri ha blitt tillatt under en manager som Sir Alex Ferguson.

Ole Gunnar Solskjær gikk rett bort til Paul Pogba etter kampen.

Da Solskjær møtte TV 2 etter kampen, oppklarte nordmannen straffeordningen i laget. Han mener at både Pogba og Rashford står oppført som straffeskyttere.

– Vi har to stykker som er plukket ut til å ta straffer. Det er to som bestemmer hvem som føler seg mest komfortabel og trygg på at de komme til å score, sa han.

Han var naturligvis skuffet over at en potensiell seier røk etter missen. Likevel tok han Pogbas bom med fatning.

– Noen ganger går det ikke. Dessverre gikk det ikke i dag. Det skjer noen ganger, sa nordmannen.