Fotball

Forstår ikke Solskjærs plan

Den tidligere Cardiff-spilleren Nathan Blake (42) er kritisk til det Ole Gunnar Solskjær har oppnådd etter halvannen måned som manager for Premier League-klubben.

SUKSESS: Nathan Blake spilte toppfotball for Sheffield United, Bolton Wanderers, Blackburn Rovers og Wolverhampton Wanderers. Her jubler han for playoffseier med sistnevnte klubb. Men karrieren startet i Cardiff City, og han følger fortsatt klubben fra hjembyen. NTB Scanpix

 • NTB

Nathan Blake spilte over 100 kamper for Cardiff tidlig på 90-tallet og var en av Cardiff-fansens best likte spillere. Han er bekymret over det han ser av Cardiff under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. At laget røk ut av FA-cupen med 1-2 for mesterskapsserieklubben Wigan søndag, fikk begeret til å renne over for 42-åringen.

— Jeg er bekymret for situasjonen i Cardiff. Jeg vet at dette var en cupkamp og at en trener liker å rotere på laget, men for meg virker det som om Solskjær ikke vet hva hans beste ellever er, skriver Blake i en kommentar hos Wales Online.

— Det er ingen plan over det, det er ikke noe mønster. Hvordan i all verden skal man klare å ta de poengene man trenger? spør han.

Mye rotasjon

Solskjær har siden ankomsten til Premier League-klubben i starten av januar ledet Cardiff til tre seirer på ni kamper, hvor to av dem var i FA-cupen. Nordmannen har rotert mye på laget. Det skremmer Blake.

— Jeg har mistet tellingen over hvor mange spillere Solskjær har brukt siden ankomsten og antall taktikker han har benyttet seg av. Han må starte å velge de samme spillerne, uansett hvem man spiller mot, skriver den tidligere Cardiff-spilleren.

— De managerne som har reddet lag fra nedrykk, er de som har valgt seg ut en kjerne på omtrent 16 spillere, som deretter har fått spille regelmessig.

Dårlig tid

MISFORSTÅTT: Hva er det egentlig Ole Gunnar Solskjær prøver på? Det er ikke godt å si, mener Nathan Blake. NTB Scanpix

Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem er av dem som har fått prøve seg i Solskjærs Cardiff. Blake mener heller ikke at dette var et smart trekk.— Spillerne Malky Mackay (forrige manager) hentet, nordmennene og de andre som Solskjær har hentet til klubben gir ingen samstemthet, ikke noe samhold. Hvis dette ikke endres raskt, vil Cardiff rykke ned, skriver Blake.

Cardiff ligger for øyeblikket som nummer 19 i Premier League. Bare to poeng skiller ned til tabelljumbo Fulham. I de neste kampene venter Hull (h), Tottenham (b) og Fulham (h).

— De kommende kampene kan bli noen av de viktigste i klubbens historie, og jeg håper Solskjær og hans menn kan snu trenden. Dessverre er ikke håp alltid nok, skriver 42 år gamle Blake. (©NTB)

 1. Les også

  Solskjær mister viktig spiller i flere uker

Les mer om

 1. Cardiff City
 2. Premier League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Cardiff-ekspert raser mot Solskjærs vraking av Dæhli

 2. FOTBALL

  – Solskjær må få bli

 3. FOTBALL

  Cardiff-legende refser Solskjærs taktikk

 4. FOTBALL

  - Man skal aldri prøve å forutse tankegangen til en gal mann

 5. FOTBALL

  - Vi kan skrive historie

 6. FOTBALL

  Bellamy: - Solskjær er en veldig god manager