Fotball

«Godset fremstår som en gjeng som er livredde for naboen sin»

SUPPORTERBLOGG: Så står vi foran den store Finalen — det ultimate derby. Drammensvassdragets beste lag skal kåres.

KLARE FOR KAMP: Mjøndalen-supporterne er klar for å ta i mot fotballstorebror Strpømsgodset på hjemmebane i dag. Drammensvassdragets beste lag skal kåres.
 • Eigil Nicolaisen
Eigil Nicolaisen, Mjøndalen-supporter.

For første gang på 22 år er Mjøndalen i posisjon til å vippe Godset av tronen. Vi fra Mjøndalen synes subjektivt sett at vi allerede er dalførets moralske vinnere.Fordi Mjøndalen nok en gang kom lengst i cupen.

Mjøndalen med best oppslutning

Fordi Mjøndalen relativt til innbyggere har klart best oppslutning. Er det i det hele tatt noen klubb i Tippeligaen som matcher 25% av innbyggertallet på hjemmekampene sine? I Drammen skulle det tilsvare rundt 16 000 tilskuere. I snitt.

Mjøndalens Erik Midtgarden jubler for scoring på Marienlyst- Hvem får juble i dag?

Fordi Mjøndalen, uansett nedrykk og/eller ydmykende tap utover høsten allerede har overprestert i forhold til klubbens størrelse og pengebeholdning. Vi har en ydmyk tilnærming til det å konkurrere på Norges øverste nivå.Og fordi Strømsgodsets supportere har brukt sin energi på å hate oss framfor å støtte eget lag:

Bannere og bluss i 3. divisjon

— Som da noen av dem stilte opp i godsetdrakter på Mjøndalens bortekamp mot Sandefjord. To dager seinere tapte Godset på Nadderud.

Det er tydelig hva Godset-fansen mener om sin nabo Mjøndalen. 3050 er postnummeret i Mjøndalen.

— Som når de klistrer "3050-hat" rundt i sin egen by. Drammens gutter og jenter må jo være redde for at mjøndalssympatiene skal utbre seg i Drammen. Det må jo bety at de ser på oss som en trussel. Det er en ære å være en trussel.- Som i kampen på Marienlyst, da ikke engang kamparrangørene klarte å uttale navnet på klubben de hadde besøk av.

— Som da en håndfull godsetfans stilte opp i Mjøndalen med bluss og bannere for å se 3. divisjonskamp mellom MIF 2 og SIF 3. Guttegjengen feira seier som om de skulle ha vinni Champions League.

Vi skal oppførse oss som voksne folk

Mens Mjøndalen vinner tilhengere og sympatisører over hele landet, framstår Godset som en gjeng som først og fremst er livredde for naboen sin. Storebrors frykt for å få bank av lillebror blir fort storebrors akilleshæl. En vakker dag kommer fallet. Uunngåelig. Sånn er fotball.

Jeg tror dagen er i dag. Det utenkelige er tenkelig. Det usannsynlige har blitt sannsynlig. Strømsgodsets tilhengere lever i en forestillingsverden som står for fall. Vi spiller i samme divisjon nå. Sesongen så langt har vist at Godset kanskje holder litt jevnere nivå, men i en enkelt kamp er kvalitetsforskjellen ubetydelig.

Til slutt vil jeg oppfordre alle supportere til å vise respekt og verdighet. Oppfordringen går både til egne og tilreisende. Et lokalderby er noe av det mest intense som foregår på et fotballstadion. Det er mye som står på spill, men ikke mer enn at vi skylder hverandre å opptre som voksne folk vi som er voksne folk.

Så vi ønsker godsetfansen velkommen til Mjøndalen. Men advarer om at dette kan bli minst like smertefullt som på Marienlyst.

PS! Noen Mjøndalen-supportere mer et lite pek foran Godsets hule. Det var artig så lenge dte varte.

 1. Les også

  Mjøndalen-treneren: - Vi var destruktive, så fotballen vant

 2. Les også

  Det finnes svært få mennesker her i landet som føler patriotisme for Oslo

 3. Les også

  Mjøndalen, en liten «drittklubb»

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Han kjøpte biler, dyre klokker og en leilighet i Spania. Nå vil påtalemyndigheten inndra formuen.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5