Fotball

Dette fikk det til å svartne for Selnæs

Midtbaneankeret skulle egentlig hviles, men bidro til å snu kampen for RBK.

ØYEBLIKKET: Her scorer Alexander Søderlund RBKs seiersmål mot Sarpsborg. Det syntes Ole Selnæs var en helt ok opplevelse.
  • Christian Skare Stendal

LERKENDAL (adressa.no): — Jeg var sikker på at det var offside, sier Ole Selnæs om Alexander Søderlunds 3-2-scoring kort tid før full tid av søndagens hjemmekamp mot Sarpsborg.

Rosenborg hadde slitt voldsomt i den første omgangen, men kom ut som et helt annet lag etter pause. 0-1 ble 2-1, og Rosenborg var i den såkalte flytsonen.

Steffen Ernemann ga imidlertid RBK en kalddusj da han utlignet til 2-2, og etter det slet hjemmelaget mot et Sarpsborg-lag som ikke ga bort noe rom gratis på tampen.

Men da Mike Jensens corner fant Pål André Helland i returrommet med drøye seks minutter igjen å spille, ble det liv i leiren. Hellands avslutning tvang frem en retur, og der var toppscorer Alexander Søderlund på plass og sikret seieren på Lerkendal.

Først trodde altså Ole Selnæs at dommeren skulle blåse for offside, helt til han så assistentdommeren «ture mot midtbanen».

— Dæven, da svartnet det. Det var deilig, sier midtbaneankeret.

Skulle ikke spille

Selv startet han kampen på benken, og planen var i grunn at han skulle bli der kampen gjennom.

— Det handler litt om kampforløp og sånt, men vi kunne gjerne hatt ham sittende på benken gjennom nitti minutter. Han hadde ikke kommet inn hadde vi ledet 2-0, bekrefter RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

For Selnæs har slitt med en belastningsskade i hoften, og da hadde det passet å hvile ham mot Sarpsborg for å få ham helt frisk og fin til returoppgjøret mot Debrecen i europaligakvaliken torsdag.

Ingebrigtsen hadde imidlertid god bruk for sin betrodde midtbanemann, og da erstatter Magnus Stamnestrø slet med en fotskade etter å ha fått røff behandling i den første omgangen måtte Selnæs til pers.

Glemte smertene

Selvsagt også fordi Rosenborg ikke fikk spillet til å flyte i det hele tatt. Med Selnæs var det imidlertid en helt annen historie. Han kom inn med noen riktige «boksåpner-pasninger», og bidro til å sette fart i RBK-spillet.

— Det er Kåre som tar seg av byttene, og jeg gjør som han sier. Han sa rett før pause at jeg skulle innpå, og da gjør jeg bare det beste utav det. Det gjør ikke noe at du har litt vondt da. Det glemmer du fort når du kommer utpå, sier han.

Selnæs vil ikke ta for mye av æren for at RBK snudde kampen i andre omgang, men:

— Jeg prøver så godt jeg kan, og føler jeg hadde mye kontakt med ballen og fikk slått en del pasninger. Jeg er fornøyd med andreomgangen, sier han, og poengterer at det var nødvendig at Rosenborg hevet seg.

— Hadde vi levert en «skjitomgang» i andre også, hadde vi mest sannsynlig tapt.

- Blant landets beste

Trener Ingebrigtsen er bare glad han har en spiller som Selnæs i sine rekker.

— Ole er en av landets beste fotballspillere, og det er klart han er viktig for oss. Han ville vært viktig for ethvert lag han hadde spilt på, sier han.

På NRKs spørsmål om hvordan han jobber for å beholde midtbanejuvelen svarer RBK-treneren muntert:

— Jeg bruker ham bare en og annen omgang nå, og får prøve å holde det sånn til overgangsvinduet stenger. Da får jeg vel beholde ham.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
  3. Sarpsborg 08