Fotball

Svenskene mener de har funnet Rosenborgs svakheter

På tirsdagens pressekonferanse gjorde Norrköping-treneren det klart at de vil ta mulighetene de får mot Rosenborg.

Sebastian Andersson scoret Norrköpings ene mål mot Rosenborg.
  • Adrian A. Aagesen

Onsdag spilles returoppgjøret mellom IFK Norrköping og Rosenborg. Den første kampen endte 3-1 i favør trønderne — som slapp inn et unødvendig bortemål på en defensiv dødball.

Mot Aalesund denne helgen så tre poeng ut til å være sikret for serielederne. Det var helt til Edvard Skagestad dukket opp på overtid og stanget inn 1-1. Også på en defensiv dødball. Dette var RBKs tredje kamp på rad hvor de hvitkledte slapp inn mål på en slik situasjon. Noe svenske Norrköping ønsker å utnytte i morgen.

— Dødballer er ofte avgjørende i fotballkamper. Vi vet hvilke svakheter som finnes og vi ønsker å gripe den muligheten når den byr seg, sier treneren, Jens Gustafsson på pressekonferansen.

Les også

Ciljans nye Hertha-avtale er verdt 120 millioner

— Alt å vinne

Å tape 3-1 for Rosenborg på Lerkendal var ikke helt slik svenskene så for seg før de møtte opp på Lerkendal. En skuffende kamp, mener de.

— Resultatet var skuffende. Vi er nødt til å bli bedre i duellspillet og reagere raskere når vi vinner ballen, fortsetter treneren.

IFK Norrköping-trener Jens Gustafsson. Til høyre kaptein Andreas Johansson.

Videre legger han til at alle spillerne er fit for fight og varsler at det kan bli endringer på spillestilen dersom det blir nødvendig.

— Det kan hende vi endrer litt. Vi kan dog ikke gå hodeløse inn i matchen og sende alle mann i angrep. Da kontrer Rosenborg på oss. Vi må være smarte. Dere får se i morgen hvordan vi spiller, sier Gustafsson på pressekonferansen.

- Gode på hjemmebane

Norrköpings kaptein Andreas Johansson er sikker på at de vet hva Rosenborg kommer med til Sverige.

— Jeg har sterk tro på at vi kjenner dem nå. Vi er gode på hjemmebane og det skal vi dra nytte av i morgen. Det er opp til oss spillere og forhåpentligvis opplever vi en magisk kveld i morgen, sier Johansson.

Les også:

Les også

Så mange så RBKs mesterligakvalik: - Det er sterke tall

  • **Les også:
Les også

Rosenborg trodde de fikk lov til å hente ny keeper – så snudde NFF

(krever innloggin)**

  • **Les også:
Les også

RBK-Julian (17) er mentalt forberedt på Mesterligaen

(krever innlogging)**

Trener Gustafsson legger til at de regjerende seriemesterne fra Sverige må demme opp Rosenborgs raske banespill.

— Vi må angripe bedre og holde bedre på ballen. Rosenborg spiller fotball i høyt tempo, noe som er koblet til naturgresset på Lerkendal, sier treneren til laget som spiller sine kamper på kunstgress.

Bortemål

Grunnet bortemålsregelen er svenskene videre dersom de slår Rosenborg 2-0 i morgen. Et resultat som vil overraske Kåre Ingebrigtsen.

— Norrköping må gamble. Det blir en tøff tur, men vi har bra selvtillit etter det her. Jeg blir overrasket om vi ikke scorer i Sverige, sa Ingebrigtsen til adressa.no etter det første oppgjøret.

Adressa.no chatter live under onsdagens kamp.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Rosenborg BK