Spansk toppdommer i Kroatia-Norge

Det ble stortap sist han dømte landslaget.

Carlos Velasco skal lede Kroatia-Norge i Zagreb. Her vises han ut Polens Wojciech Szczesnyunder EM i 2012.
  • 100% Sport

Carlos Velasco (44) fra Spania dømmer EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Kroatia og Norge lørdag.

Det blir tredje gang han dømmer Norges landslag, og for Per-Mathias Høgmo vekker han neppe de beste minnene. Velasco dømte Høgmos debutkamp som landslagssjef, som endte med 0-3-tap mot Slovenia i VM-kvalifisering i Maribor i oktober 2013. Bedre gikk det for Norge da Velasco dømte kampen mot Frankrike på Ullevaal i august 2010. Da vendte to mål av Erik Huseklepp 0-1 til norsk seier 2-1.

Les også

Det hviler en mars-forbannelse over Norge

Velasco har dømt i spansk La Liga siden 2004 og vært FIFA-dommer siden 2008. Han var dommer i europaligafinalen mellom Porto og Braga i 2011 og dømte i EM-sluttspillet i 2012 og i VM-sluttspillet i fjor.

Velasco måtte tåle hard kritikk fordi han ikke ga kort for knetaklingen som førte til at Brasils stjerne Neymar pådro seg brudd i ryggen i VM-kvartfinalen mot Colombia i fjor, og for at han ikke gjorde mer for å stoppe det stygge spillet i den kampen.

To år tidligere fikk den spanske dommeren derimot kritikk for å være for streng da han viste ut to spillere i EMs åpningskamp mellom Polen og Hellas (1-1 både i mål og røde kort).

Med seg på Maksimir stadion lørdag får Velasco assistentene Roberto Alonso og Juan Yuste, fjerdedommer Pau Cebrián Devis og de ekstra assistentene Carlos Del Cerro og Fernando Teixeira.

(©NTB)