Fotball

Odd-sjokket førte til krigstyper i Tyskland

Storavis gjorde et stort nummer av Dortmunds «fiasko».

Slik så nettsiden til Bild, Tysklands største avis, like etter Espen Ruuds 3-0-mål. Foto: Skjermdump, bild.de

  • Nicholas Bergh
    Journalist

SKIEN/OSLO (Aftenposten): Sett med tyske øyne var Borussia Dortmunds tur til Skien en slags eksotisk reise til den norske provinsen.

Men når ballen først var i spill — skjedde det utrolige.

Allerede etter ett minutt scoret Jone Samuelsen for Odd.

Snaut 20 minutter senere doblet Fredrik Nordkvelle ledelsen.

Og når det nesten ikke kunne bli mer absurd, så hamret Espen Ruud inn et ellevilt frispark fra over 30 meter. Det sto 3-0 til Odd før halvspilt omgang.

Les fyldig kamprapport og få alle reaksjonene fra Skien her: Fantomskudd kronet Odds sjokkåpning - så våknet verdensstjernene

«For en skam!»

Dortmund svarte riktignok. Pierre-Emerick Aubameyang reduserte etter en drøy halvtime, før Shinji Kagawa gjorde 3-2 like etter pause. Henrikh Mkhitaryan og Aubameyang økte senere til 3-4. Uansett kokte det i sosiale medier i minuttene etter Odds 3-0-mål.

Den sensasjonelle åpningen på kampen sendte sjokkbølger gjennom Fotball-Tyskland. Tysklands største avis Bild slo opp sensasjonen på sin nettside. Med store krigstyper skrev avisen «Dortmund truet av Europa-fiasko», sammen med et bilde av en misfornøyd Thomas Tuchel, som har tatt over treneransvaret i storklubben før sesongen.

«For en skam!» skrev fotballnettstedet Kicker i sin livedekning av kampen.

På pressetribunen i Skien sitter Aftenposten ved siden av Peter Flore, redaktør for digitale medier i Borussia Dortmund. Han innrømmer at han er svært overrasket over kamputviklingen.

— Vi er sjokkert, men det samme skjeddei fjor, der vi slapp inn tre mål i det første minuttet. Det er en historie som gjentar seg.Så da dette skjedde tenkte jegnei, ikke igjen, sier Flore.

Les også

Generalprøven skremte Odd: - Mulighet for flystreik til uken?

Dortmund-direktør: — En bedriten følelse

Da Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke lot seg intervjue av den tyske TV-kanalen ARD i pausen, så han rett og slett fortumlet ut

— Det er en bedriten følelse, innledet Watzke, før han oppsummerte scoringene:

Om 1-0:

— Vi lot oss spille ut på venstresiden. Foran mål var det tre fra oss og én nordmann, men vi organiserte oss ikke og da skjedde det.

Om 2-0:

— Ufattelig. De gjør det samme hver gang: de spiller den lange ballen framover, og Occean kjemper med nebb og klør og får den videre på en eller annen måte. Så er ikke vi i stand til å forsvare oss, det er vanvittig!

Han mener Dortmund burde prestert mye, mye bedre, selv med et reservepreget lag.

— Overhodet ingen unnskyldning at vi har byttet en del spillere. Uansett med hvilket lag vi går på banen, må vi beherske kampen. Nå gjør vi utrolige ting utpå der.

Les også

«Det sies at Dortmund er fra en annen planet. Jeg tror de som sier det tar feil».

— Skjønner sørlendinger er kravstore

Kjente, fotballinteresserte nordmenn strømmet til Twitter for å sette ord på overraskelsen.

— Fortsetter Odd med en hvert syvende minutt, kan det bli mye, skriver TV 2-profilen Davy Wathne på sin Twitter-konto.

— Dette er de villeste 30 minuttene i Telemarks historie. Det er like overraskende som om Carl I. Hagen hadde sagt noe som samlet Norge, sier komikeren Bård Tufte Johansen til VG.

— Ting du overhodet ikke trodde du skulle se da du åpna safari (nettleseren, journ. anm.) i Hellas: Odd valser over Dortmund, skriver NRK programlederen Carina Olset på sin Twitter-konto.

— Man skjønner sørlendinger er kravstore når de krever at Mons må gå etter 0-4 for Odd, skriver TV 2-ekspert og Start-spiller Jespen Mathisen på sin Twitter-konto.

— Sinnsykt!!!! Heia Odd! skriver kommentatoren Jørgen Klem på sin Twitter-konto.

Les også

  1. Dortmund-stjernene «stjal» Odds baller - måtte etterlyse på Twitter

  2. Fra europeisk kongeklasse til norsk provins

Les mer om

  1. Europa League
  2. Odds BK