Fotball

Donn gikk på knepent tap

Donn startet bra, men maktet ikke holde på ledelsen da de tapte en jevn kamp mot Fyllingsdalen.

Marius Nilsen i duell med Fyllingsdal-spiller underveis i det knepne tapet.
  • Anders Webb

Donn – Fyllingsdalen 1-2

Etter to kamper og fire poeng var optimismen høy på Kristiansand Stadion da Donn tok imot et Fyllingsdalen-lag på jakt etter sesongens første seier.

Donn startet bra i solskinnet og presset Fyllingsdalen bakover på banen med fint kombinasjonsspill og raske overganger, men uten de store sjansene å vise til. Mye av spillet foregikk på høyre side og der skulle også målet komme fra. Allerede etter 12 minutter sto det 1-0 til de blå og hvite. Jan Thomas Sandvik kunne enkelt dytte inn scoringen da en Fyllingsdalen forsvarer bommet på ballen i eget felt etter innlegg fra høyre kant. Scoringen var, til tross for lite sjanser, fortjent.

Utligning på dødball

Etter skoringen var kampen preget av mye dueller og tøffe tak, særlig på midtbanen. Donn var det beste laget i store deler av omgangen og kunne øket ledelsen etter en corner i det 35.minutt da Markus Skraastad headet like over mål fra fem meter.

Hjemmelaget slapp seg bakpå utover i omgangen og klarte ikke beholde grepet på kampen. I stedet for 2-0 til Donn scoret Fyllingsdalen på sin første sjanse i førsteomgang da Jakob Glesnes styrte inn utligningen på corner fem minutter før pause. Lagene gikk i garderobene med 1-1 på tavla.

— Får som fortjent

— Vi var gode de første 30 minuttene i første omgang og holder trykket på Fyllingsdalen, men dessverre skaper vi ikke nok sjanser. Etter 1-0 blir vi litt lave i midtbaneleddet og sliter med å plukke bevegelsene, sier Donn-trener Rolf Martin Skonhoft.

Andre omgang var mer åpen og Donn var aggressive i presset høyt på banen. Begge lag så sitt snitt til å stjele med seg tre poeng. Etter noen få langskudd og mye nestensjanser til begge lag lå det et mål i lufte. Donn klarte ikke utnytte feilene fra Fyllingsdalen og i det 67. minutt gikk bergenserne opp i ledelsen etter Simon Kollerup fosset inn i Donns sekstenmeter og pirket inn 2-1 mellom beina til Donn keeper Andreas Hoppestad. Donn gikk rett i angrep etter baklengsmålet og bare to minutter etter Fyllingsdal-scoringen smalt det i treverket da Christian Mathisen tok ballen vakkert ned på brystet og banket den i tverrligger på helvolley. Nærmere kom imidlertid ikke hjemmelaget, og det hele ebbet til slutt ut med et skuffende 2-1tap for Donns hvite og blå.

— Vi slipper inn to unødvendige mål på grunn av kommunikasjonsfeil og det er ikke godt nok. Det er en jevn kamp som kan bikke begge veier, men vi får som fortjent, fortsetter Skonhoft.

Forsvarsspiller Marius Nilsen var enig med treneren sin;

— Vi slipper inn noen dumme mål fordi vi ikke kommuniserer i forsvar og det er skuffende. Det blir rom bak forsvaret og vi straffes.

Kampfakta

Donn – Fyllingsdalen 1-2 (1-1)

2.Divisjon avd.3, tilskuere på Kristiansand Stadion

Mål: 1-0 Jan Thomas Sandvik (12), 1-1 Jakob Glesnes (40), 1-2 Simon Kollerup (66).

Gult kort: Mads Myhrstad (90), Anders Hella (90)

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

Donn (4-4-2): Andreas Hoppestad - Snorre Fløysvik - Arve Omdal (Johan Kvame Naglestad inn 84.) – Marius Nilsen – Markus Skraastad – Tore Kannelønning – Ditlef Ueland – Marius Tronstad – Marius Harv (Magnus Mjaaland inn 75.) - Jan Thomas Sandvik – Christian Mathisen

Les også

  1. Donn vant i comebacket

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. FK Donn
  3. FK Fyllingsdalen