Fotball

- Hadde Tippeligaen vært over i dag ville vi ikke vært der i 2016

Steinar Nilsen sto igjen sist av alle i pressesonen på Aspmyra for å svare på spørsmål om hvordan TIL skal snu tapstrenden som nå er på fem kamper.

Tromsøs trener Steinar Nilsen etter eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Tromsø på Aspmyra Stadion. Kampen endte 1-0 til Glimt.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

Etter det bitre 0-1-tapet mot Bodø/Glimt lørdag ettermiddag måtte TIL-trener Steinar Nilsen igjen svare på spørsmål etter å ha gått av banen med null poeng. Det har skjedd sju av ni ganger denne sesongen. Blant både supportere og i enkelte medier har ord som ”krise i TIL” og ”krise i nordnorsk fotball” vært brukt.

— Hva sier du til de som mener det er krise i TIL nå?

— Hvis du har fulgt garderoben, teamet og klubben så føler jeg det er helt feile ord å ta i bruk. Men vi respekterer alle som har meninger om oss. Vi sitter ikke på fasiten til meningene til andre mennesker. Jeg kan bare beskrive det jeg ser nå, og det er at spillerne er forferdelig lei seg etter de resultatene vi har hatt, men det jobbes på treningsfeltet og i trenerteamet med veien videre, sier Steinar Nilsen rakrygget i pressesonen der han ble intervjuet av en rekke medier, og var sistemann ut for å rekke flyet hjem til Tromsø.

- Lag i utvikling

Heller ikke midtbanespiller Remi Johansen ville ta i bruk ordet krise for å beskrive situasjonen i TIL.

— Jeg vil ikke si det fordi jeg tror publikum ser at dette er et lag i utvikling og enda holder på å venne oss til eliteserien. Vi har mye nytt i laget, uten at jeg skal forsvare alt. Vi er et lag i framgang spillemessig, så må vi snart begynne å ta poeng, sier Johansen.

- God treningsuke

TIL-treneren vil fortsette å endre på det han mener må gjøres for at laget skal begynne å ta poeng igjen.

— Vi ligger sist på tabellen, og det er vi ikke fornøyde med. Målsettingen for året er å berge plassen og være i Tippeligaen i 2016. Hadde Tippeligaen vært over nå så hadde det ikke vært en realitet. Vi må se på oss selv, og se på hvordan vi kan få marginene med oss.

- Hvilke grep ser du at du må gjøre nå?

— Vi må ha en veldig god treningsuke. Så må vi ta en runde med de spillerne som er skadet for å finne status på dem.

Zdenek Ondrasek drar fram en spiller som et eksempel på den innstillingen laget bør ha.

— Vi må kjempe hele veien med hard jobb, og i dag mener jeg Simen (Wangberg, kaptein TIL red anm.) viste hvordan det skal gjøres. Han var først i alle duellene og ga seg aldri. Vi vet vi kan spille fotball. Det ser man etter de siste kampene. Men vi får ikke poengene vi hadde fortjent, sier Ondrasek.

- Underdog

Odd, Rosenborg, Molde og Strømsgodset venter i de neste fire seriekampene.

— Akkurat nå er det akkurat det samme om vi møter noen som ligger rundt oss eller i toppen av tabellen, sier Steinar Nilsen.

— For oss kan det fort være en fordel, fordi nå er vi så inn i granskauen underdogs i de neste kampene. Nå får vi en uke på å få trent ordentlig. I dag er det jævla kjipt og det kommer til å være kjipt i morgen og, men så er det bare å vende om og se framover, sier Remi Johansen.

- Sitter det i hodet på spillerne når det blir så mange tap på rad?

— Det kan fort være at det blir en snikende følelse, men det er ikke verre enn at vi kan gjøre noe med det, sier Remi Johansen.

Les også

 1. Kongshavn: - Skaden kjennes ut akkurat som den jeg fikk i februar

 2. Her blir TIL-forsvarerne rundlurt av Badou

 3. Steinar Nilsen: - Vi taper for mange fotballkamper

 4. Forsvarsspillet ødela for «Gutan»

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Bodø/Glimt
 3. Tromsø IL