Berg Hestad: - Jeg går ikke på lavkarbodiett

<p>Men Daniel Berg Hestad innrømmer større fokus på kosthold.</p>

MOLDE 20120323.Moldes Daniel Berg Hestad etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Strømsgodset på Aker Stadion i Molde fredag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
  • Lars Anders Vestad

I lørdagens kamp mot Strømsgodset, fikk publikum se en vesentlig tynnere versjon av Hestad enn vanlig. En sesongoppkjøring uten skader har ført til at formen er bedre enn på lenge. Samtidig er han også mer bevisst sitt eget kosthold.

— Jeg er ikke lettere, det er bare litt mer muskler og litt mindre fett. Jeg går ikke på lavkarbodiett, men har blitt flinkere til å fokusere på kostholdet mitt. Man er nødt til det når man blir en aldrende mann, sier Hestad til Rbnett.

Benket sammen

Han er hundre prosent tydelig på at han må jobbe steinhardt for å holde følge med unggutta, og grep som dette er derfor nødvendig. Selv om formen er svært bra, er ikke dette synonymt med at han trener hardere enn før.

- Jeg forsøker heller å avpasse treningsmengden i forhold til kroppen min. Jeg har en bra dialog med trenere og støtteapparat for å finne en gunstig løsning, sier han.

I fredagens kamp mot Strømsgodset måtte både Hestad og Magne Hoseth finne seg i å starte på benken. Det er det sjeldent de har gjort sammen.

— Det var litt spesielt. Det er selvsagt ingen ønskesituasjon, men jeg kom inn etter hvert og fikk bidratt. Det er jeg fornøyd med, sier han.

Sammenlikner med Scholes og Giggs

MFK-manager Ole Gunnar Solskjær trekker linjer til Manchester United for å forklare hva Hestad og Hoseth betyr for laget.

— De er mine Scholes og Giggs, og jeg er privilegert som har dem i stallen min. De spiller en veldig viktig rolle i laget, og kommer til å spille mange kamper i år, sier han.

— Det er naturligvis smigrende det, selv om vi spiller på en helt annen arena, sier Hestad.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk