Fotball

Høiland føler seg snytt for straffe

<p>Tommy Høiland er helt klar på at Sandnes Ulf skulle hatt straffespark.</p>

ÅLESUND 20121118.Eliteserien 2012. Sandnes Ulf sin Tommy Høiland rusler av banen etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Sandnes Ulf på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • Tor Gunnar Tollaksen

AALESUND — SANDNES ULF 3-1

COLOR LINE STADION (aftenbladet.no): - Ja, helt klart. Jeg blir løpt overende og fratatt en klar scoringsmulighet, sier Tommy Høiland om situasjonen da han gikk overende inne i 16-meteren.

Høiland mener imidlertid at all oppmerksomheten på straffesparkene Sandnes Ulf har fått denne sesongen gjorde sitt til at dommer Ken Henry Johansen lot være å blåse i fløyta.

- Det virker som vi har en høyere terskel for å få straffer nå etter at det ble snakket så mye om alle straffene vi har fått. Men i denne situasjonen er jeg klar på at jeg skulle hatt straffe.

- Fornøyd med prestasjonen

Etter at Sandnes Ulf kom bakpå med 0-3 i målprotokollen tidlig i 2. omgang, var de lyseblå det førende laget i jugendbyen. Forutsetningene på forhånd var at dersom Sandnes Ulf tok med seg tre poeng fra Ålesund, ville laget vært sikret ny kontrakt.

Men etter å ha storspilt de siste kampene, kunne Sandnes Ulf selv avgjøre sin egen skjebne. Selv om laget hang med i banespillet og til tider var det styrende laget i Ålesund, maktet spillerne ikke å omsette banespill i scoringer.

- Jeg er fornøyd med prestasjonen, men ikke resultatet, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen, som i likhet med Høiland mener laget ble snytt for minst ett straffespark.

— Nå så jeg ikke helt klart situasjonen hvor Bjørnar Holmvik var involvert, men der Høiland blir felt, mener jeg vi helt klart skulle hatt straffespark, sier Andersen.

- Burde tatt ett poeng

Tommy Høiland pådro seg gult kort i kampen, men må ikke sone karantene i kvalikkampen mot Ullensaker/Kisa, siden alle kortene blir strøket etter siste serierunde.

Han er imidlertid skuffet over at laget ikke tok med seg poeng fra Ålesund.

-Hadde du spurt meg for en uke siden, ville jeg vært fornøyd med kvalikplass, men når vi hadde alt i våre egne hender og ut fra kampen vi spiller mot Aalesund, skulle vi hatt minst ett poeng, sier Høiland.

Ull/Kisa venter

Nå venter Ullensaker/Kisa i to kamper som avgjør Sandnes Ulfs videre eliteserieskjebne. Først borte onsdag, og så hjemmekamp lørdag.

-Det blir to tøffe oppgjør der vi må fortsette med den samme jobben vi har lagt ned i det siste, sier trener Asle Andersen.

-Hva vet du om dem?

-Det trenes av Arne Erlandsen og er et robust lag som spiller tøft og er gode på dødballer. Jeg får vel ta et par telefoner til Gaute Larsen. Han kjenner laget godt, sier Andersen før han rusler i spillerbussen.

Les også

  1. Sandnes Ulf til kvalik

  2. Rekdal: - Rotete kamp

  3. - Glad for alt jeg har fått oppleve

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien