Celtic-Johansen mener det «lukter svidd» av Deila-erstatteren

Stefan Johansen får ny manager i Celtic. Midtbanespilleren mener Celtic sender et klart signal ved å hente en sjef med Premier League-erfaring.

Stefan Johansen – som for tiden er på landslagssamling i Italia - får ny sjef i Celtic.

For tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers overtar på Parkhead etter Ronny Deila.

– Det er et klart signal fra Celtic. Den ansettelsen lukter det litt svidd av. Jeg kjenner ham ikke personlig, men det jeg har sett i både Liverpool og Swansea er en spillemåte som passer bra i Celtic. Jeg har veldig troen på den ansettelsen, sier Johansen.

Han har ikke rukket å prate med den nye sjefen i den seiersvante klubben.

Uviss framtid

Spørsmålet er om Johansen blir med under den nye manageren. Den tidligere Strømsgodset— og Bodø/Glimt-spilleren har bare ett år igjen av kontrakten med skottene.

– Vi har vært i forhandlinger en liten stund. Det er ingen avklaring på den situasjonen. Jeg forholder meg til at jeg har ett år igjen i Celtic. Det er det jeg må fokusere på, så får vi se hva som skjer, sier Johansen.

Han overlater det meste av forhandlingene til agenten.

Brendan Rodgers ble presentert som Celtic-manager foran ca 10.000 tilskuere mandag kveld.

Med sine 26 A-landskamper er Johansen en av Norges mest erfarne spillere i Per-Mathias Høgmos unge tropp i kampene mot Portugal, Island og Belgia.Dit hadde neppe 25-åringen kommet uten Deila. Duoen jobbet sammen i Strømsgodset, hvor Johansens karriere tok av, før de senere ble gjenforent i Celtic.

– Det har vi, men slik er fotballen. Vi vant serien, men i Celtic er det forventet mer. Han tok det på en fin måte. Trenere kommer og går, spillere kommer og går. Det er bare en del av gamet, sier Johansen.

– Spesielt i Strømsgodset der jeg kom og ikke var helt der jeg skulle være eller visste hva som skulle til. Jeg lærte mye av ham og fant min rolle. Jeg ble solgt til Celtic halvåret før han kom dit, så vi har jobbet sammen i mange år.

Les også

10.000 møtte opp for å hylle Deilas etterfølger

Rivalen er tilbake

Deila fikk aldri se at erkerival Rangers gjør comeback i toppdivisjonen.

– Jeg har møtt Rangers to ganger og har sett hvor stort det er. Hele byen blir snudd opp ned. Vi har ikke så mye fokus på om det er dem, Aberdeen eller Hearts vi møter. Det er en forventning i Celtic om å vinne trofeer, hvem vi møter er ikke så viktig, sier Johansen.

– Old Firm er likevel spesielt. Det ser du på interessen. Den er helt enorm. Det er en av verdens største kamper. Det er alltid morsomt å spille dem.

Mot Portugal kan sju mann få sine første minutter for Norges A-landslag.

– Det er utrolig mange unge spillere. Det er et par her som jeg har aldri har møtt før. Det er en god samling for dem å få vist seg fram på fram mot kvalifiseringen. Vi som snart er «old boys» må bare ta dem godt imot. Det er ydmyke og talentfulle spillere. Som Per-Mathias sa på møtet i går, det er bare å være seg selv. Det er en grunn til at de er her, sier Johansen om alle nykommerne.

– Noen som kan melde seg på inn mot VM-kvalifiseringsåpningen mot Tyskland 4. september?

– Ja, absolutt. Det er ingen tvil om det. Du har en Iver Fossum, som jeg kjenner godt fra Strømsgodset og som har tatt steget ut i Bundesliga. Dette er en fin sjanse til å melde seg på. Vi som har vært med en stund skal føle oss truet, for det er fantastiske talenter. Det er artig å se at det gror godt i norsk fotball, sier Johansen. (©NTB)