Fotball

Mourinho unngikk Real Madrid

Slik spilles semifinalene i Champions League.

mesterligaen.jpg
  • NTB

Tttelforsvarer Bayern München trakk Real Madrid i semifinalen i Champions League fredag. Den andre kampen går mellom Chelsea og Atlético Madrid.

Dermed blir det et semifinaleoppgjør mellom to av Europas største klubber. Bayern slo ut Manchester United med 4-2 sammenlagt, mens Real tok seg videre på bekostning av fjorårets tapende finalist Borussia Dortmund.

For to sesonger siden ble Real slått ut av nettopp Bayern i semifinalen. Første kamp spilles i Madrid.

– Jeg synes Bayern München er et stort lag. De har individuell og kollektiv kvalitet og har hatt en fantastisk sesong. Pep Guardiola er en av verdens beste trenere og har erfaring, lyder rosen fra Real-trener Carlo Ancelotti.

– Det er en veldig vanskelig trekning for oss, men også for Bayern München. Det er ikke enkelt å spille mot Real Madrid, legger italieneren til.

En bekymring for ham før de mange viktige kampene i sesonginnspurten, er helsen til stjerneangriperen Cristiano Ronaldo. Portugiseren ble skadd i kvartfinalen mot Borussia Dortmund, og treneren vil ikke ta noen sjanser.

– Cristiano er ikke klar til lørdag (Almería). Vi synes det er best å holde ham utenfor og la ham få mer behandling. Vi vet ikke om han rekker cupfinalen mot Barcelona, men vi tar ingen risiko. Om han ikke er 100 prosent, spiller han ikke, sier Ancelotti.

Kan få reprise

Oppgjøret mellom Chelsea og Atlético Madrid blir også en godbit. Chelsea var ille ute etter første kamp mot PSG i kvartfinalen, men tok seg videre på bortemålsregelen. Atlético imponerte ved å slå ut Barcelona.

Trekningen betyr også at vi kan få en reprise på finalen i 2012. Da vant Chelsea på straffer mot Bayern München.

Første semifinale spilles 22. med retur 30. april, mens den andre spilles 23. med retur 29. april.

Finalen går på Benficas hjemmebane i Lisboa 24. mai.

Ifølge Atléticos midtbanemann Tiago Mendes, som spilte for Chelsea i 2004/05, er Mourinhos gutter favoritter i semifinalen.

– Chelsea er favoritter. De har et stort lag og en sterk trener. De er vant til å spille finaler og vinne titler. Det blir tøft, men vi har et sterkt ønske om å nå finalen, sier han.

— Utleid keeper kan spille

Keeper Thibaut Courtois (21) er lånt ut til Atletico fra Chelsea. Det har vært rapporter i media om at Chelsea i utlånsavtalen gjør det klart at belgieren ikke kan spille mot nettopp Chelsea, og at dette i så fall vil koste den spanske klubben 30 millioner kroner per kamp.

Men Det europeiske fotballforbundet (UEFA) gjorde det fredag klart at den belgiske landslagsspilleren står fritt til å spille begge kampene mot Chelsea.

UEFA gjør det klart at regelverket hindrer klubber i å påvirke disponeringene til andre klubber.

— Forsøk på slik påvirkning vil medføre sanksjoner, uttalte UEFA.

Semifinalene i Champions League:

Real Madrid (Spania) – Bayern München (Tyskland)

Chelsea (England) – Atlético Madrid (Spania)

  • Første kamp spilles 22./23. april og returkampene 29./30. april.

Semifinalene i Europaligaen:

Sevilla (Spania) – Valencia (Spania)

Benfica (Portugal) – Juventus (Italia)

  • Kampene spilles 24. april og 1. mai.

SPORTSDØGNET:

Les mer om

  1. Champions League
  2. Bayern München
  3. Atlético Madrid