Etterlengtet seier for Arna-Bjørnar: - Vi har manglet selvtillit

Lettelsen var stor da Arna-Bjørnar tok sesongens tre første poeng i Grimstad.

Tina Algrøy scoret ett av målene da Arna-Bjørnar slo Amazon Grimstad (Arkivfoto)

AMAZON – ARNA-BJØRNAR 1–3

Aldri har Arna-Bjørnar åpnet svakere i Toppserien enn denne sesongen. Før fredagens kamp mot Amazon Grimstad hadde de bare ett poeng på sine fire første kamper, og var bare målforskjell unna å bunne tabellen.

Sånt preger en tropp bestående av svært unge spillere. Derfor betydde 3-1-seieren over Amazon mer enn bare tre poeng.

— I denne unge spillergruppen har de nesten ikke opplevd noe annet enn medgang. Motgangen har derfor vært tøff å takle. De har vært flinke til å holde humøret oppe og de har trent godt, men det har ikke vært vanskelig å se at de har manglet selvtillit. Ingen har helt visst hvor de eller laget egentlig står, sier trener Bjarne Hagen.

Trygghet

Da Tina Algrøy rundet keeper og satte inn 3-1-scoringen midt i annen omgang, kom selvtilliten og det sprudlende spillet tilbake igjen. Arna-Bjørnar så plutselig ut som det laget de har vært de siste sesongene, og spilte med en helt annen trygghet enn de har gjort i serieåpningen.

— Vi har vært litt forknytte, forklarer Hagen, som tok over etter suksesstreneren Morten Kalvenes før sesongen.

Nå som sesongens første trepoenger er i boks, tror Hagen at tryggheten i laget er tilbake på heltid.

— Vi har hatt en jevn prestasjonsstigning siden første serierunde. Vi har levert prestasjoner som egentlig bør være tilstrekkelig for å få med seg en del poeng, men vi har sluppet inn for enkle mål. Det handler om trygghet. Og den tryggheten har vi manglet, sier han.

Tidlig scoring

I Grimstad gikk Arna-Bjørnar hardt ut og styrte kampen fra start av. Allerede etter seks minutter ble de belønnet med scoring, da Lisa Naalsund sendte dem i føringen.

Det kunne fort også stått 2–0 tidlig, men Arna-Bjørnar misset på en gigantsjanse. I stedet gikk Amazon i angrep og utliknet ledelsen ved Kristine Meland.

Utlikningen endret kampbildet, som frem til pause skulle bli rotete.

Men i annen omgang tok Arna-Bjørnar tilbake kontrollen, og punkterte kampen etter en drøy time spill. Først sendte Sigrid Heien Hansen Arna-Bjørnar i ledelsen etter en corner, så, fem minutter senere, fastsatte Algrøy, som nevnt, sluttresultatet til 1–3. Det gjør at Arna-Bjørnar nå ligger på en åttendeplass i Toppserien, men det er fortsatt kun ett poeng ned til Vålerenga som ligger på den utsatte kvalifiseringsplassen.

Kampfakta:

Amazon Grimstad–Arna-Bjørnar 1–3 (1–1)

Levermyr stadion

Tilskuere: 128

Dommer: Anniken Haugen, Junkeren IL

Mål: 0–1 Lisa Naalsund (6.), 1–1 Kristine Meland (24.), 1–2 Sigrid Heien Hansen (58.), 1–3 Tina Algrøy (63.)

Arna-Bjørnar: Hilde Gunn Olsen–Karoline Haugland, Caroline Walde, Ingrid Østervold Stenevik, Cecilie Redisch Kvamme–Sigrid Heien Hansen, Maria Dybwad Brochmann, Vilde Bøe Risa, Amalie Eikeland–Lisa Naalsund, Tina Algrøy.