Fotball

RBK fikk seg en på trynet

Holmar Örn Eyjolfsson var nær ved å heade RBK-fansen til himmels. I stedet gikk det ad undas.

SÅ NÆR: Holmar Örn Eyjolfsson headet i tverrliggeren før Dnipro-forsvaret fikk ballen unna.
  • Christian Skare Stendal
SÅ NÆR: Holmar Örn Eyjolfsson headet i tverrliggeren før Dnipro-forsvaret fikk ballen unna.
SÅ NÆR: Holmar Örn Eyjolfsson headet i tverrliggeren før Dnipro-forsvaret fikk ballen unna.

ROSENBORG — DNIPRO 0-1

LERKENDAL (adressa.no): Rosenborg hadde ikke skapt noen verdens ting på 77 minutter, før Holmar Eyjolfsson var uhyre nær ved å bli dagens helt på Lerkendal.

Men headingen hans gikk i tverrliggeren i stedet for nettet, og like etter scoret Dnipro. Dermed ble det en mørk kveld for RBK-spillerne.

Se bildene fra situasjonen øverst i artikkelen!

Kjernen best

Rosenborg fikk det tungt fra start. Hjemmelaget ble passive, og tapte de fleste duellene i motvinden. Samtidig fikk Dnipro-spillerne trille ball og kose seg – ofte godt inne på RBKs halvdel.

De eneste som leverte til laud i åpningskvarteret var Kjernen.

Likevel var det lite fare på ferde foran André Hansen, som i løpet av den første halve omgangen kun måtte avverge et langskudd som gikk rett på ham.

Rosenborg på sin side fikk løftet laget noe utover i omgangen, og både Tobias Mikkelsen, Fredrik Midtsjø og Pål André Helland fikk sine halvsjanser – alle på skudd fra distanse. Uten at ukrainske fotballhjerter hoppet over et slag av den grunn.

Les også

Se alle reaksjonene etter RBK-Dnipro

Pustet lettet ut

I stedet var det hjemmelagets spillere og tilhengere som gispet etter 37 minutter. Rosenborg fikk frispark halvveis inne på Dnipros halvdel, men ble brutt og Jonas Svensson sto i fare for å havne i en løpeduell rundt midtstreken.

RBK-keeper André Hansen avverger et Dnipro-forsøk.

Han reddet seg delvis inn ved å spille ballen i en høy bue tilbake retning André Hansen, som skulle forsøke å dempe ballen. Den spratt imidlertid forbi ham og retning det tomme buret. Den tidligere Odd-keeperen rakk tilbake i tide og fikk feid ballen unna.

Headet i tverrligger

Ved pause kom Yann-Erik de Lanlay inn for Pål André Helland, men det var Dnipro som igjen startet omgangen best. De blåkledde satte Rosenborg-spillerne under ganske markant press, og var svært nær ved å skape noen virkelig store muligheter.

Rosenborg evnet ikke å produsere noen verdens ting. Det var ikke engang tilløp til farligheter – ikke før Rosenborg fikk frispark drøyt 25 meter fra Dnipro-buret med 13 minutter igjen på klokken.

Ole Selnæs løftet ballen inn i boksen. Anders Konradsen headet tilbake i feltet, og der var Holmar Eyjolfsson på pletten med pannebrasken og satte ballen kontant i tverrliggeren.

Nesestyver

Det kunne betydd starten på et en reell Rosenborg-offensiv, men bare minuttet etter fikk Kåre Ingebrigtsens menn seg en rett i fleisen.

SMÅ MARGINER: Jevhen Seleznjov avgjorde kampen for Dnipro sent i andre omgang. Like før hadde Holmar Örn Eyjolfsson headet i tverrliggeren for RBK.

Dnipro-ving Matheus kom seg til innlegg fra venstresiden. I feltet lurte Jevhen Seleznjov seg foran Johan Lædre Bjørdal, og styrte ballen i nettet fra kloss hold.Plutselig var ukrainerne i føringen – etter sin første klare målsjanse for kvelden.

Mot slutten måtte Rosenborg gamble, noe som ga bortelaget rom til å kontre. Det ble imidlertid med det ene målet, og dermed ser det vrient ut for Rosenborg som står med ett poeng etter to kamper i høstens gruppespill i Europaligaen.

Les også

  1. Magesyk Mike Jensen starter ikke mot Dnipro

  2. Disse svakhetene skal RBK utnytte mot Dnipro

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. FK Dnipro Dnipropetrovsk