Fotball

Jönsson: - Bedre enn poengfangsten viser

<p><strong>LERKENDAL (adressa.no):</strong> Jakter sin første seier over gamleklubben.</p>

Trondheim 20120422.Eliteserie i fotball 2012, RBK-TIL. Rosenborg møter Tromsø på Lerkendal Rosenborgs trener Jan Jönsson takker supportere etter 3-0 over Tromsø i eliteseriekampen mellom Rosenborg og Tromsø søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim.Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Scanpix

 • Roy Tommy Bråten

Frisk og opplagt — etter å ha vært med på feståpningen av Petter Stordalens storhotell i Trondheim i går kveld – kjørte Jan Jönsson den siste treningen før gamleklubben ønskes velkommen til Lerkendal Etter tap i begge kampene i fjor (begge med 1-2) er Jönsson revansjelysten.

LES OGSÅ:

 • Tre nøkkelspillere ute

- Dårlig betalt

Men selv om Stabæk kun har ett fattig poeng på seks kamper, og kun tap de siste fem, mener han ikke Bærum-klubben er noen kasteball.

— Se på sjansestatistikken så ser du at laget har slått bra fra seg. Foruten Fredrikstad-kampen (tap 1-5) har Stabæk spilt jevne kamper, og fortjent mer enn det tabellen viser, sier treneren til adressa.no

Fortsatt er det litt spesielt å møte Stabæk for Jan Jönsson, men det er først og fremst utenfor banen flere av gamle traverne er igjen fra hans tid. Av spillerne er det knapt noen. Bare fra i fjor er nesten en hel 11'er borte.

Ekspertene tippet laget rett ned, og foreløpig ser det ut som det vil skje. Jönsson vil uansett ikke trekke konklusjoner fra tabellen, selv om også han selvfølgelig mener RBK er favoritter.

Hyller stortalentet

I morgen starter han igjen med Ole Selnæs. 17-åringen har hatt en fantastisk start på denne sesongen. Etter at han kom inn ved pause mot Fredrikstad, og var sterkt delaktig i snu kampen til RBKs fordel, har ikke Jönsson sett noen grunn til å bruke Mohammed Awal-Issah som midtbaneanker. Dermed spiller 17-åringen sin femte kamp på under to uker (Spilte også U19-kamp)

- Du er ikke redd han blir sliten?

— Nei, og blir han det får vi bare bytte ham ut. Men Ole har gjort det så bra, og jeg er så fornøyd med at jeg vil bruke han fra start. Han har imponert meg, roser Jönsson, som også vraket Issah fra start i den enkle NM-kampen mot Tiller tirsdag.

Selv forlot Selnæs treningen etter formasjonsøkta, men det er ingen fare med tanke på kampen.

— Jeg kunne vært med videre. Men jeg er litt sår i lysken, og tar ingen sjanser før i morgen, sier han.

- Holde trykket

Fortsatt er RBK ubeseiret, og Jönsson håper det smått nykomponerte laget fra AaFK-kampen holder den statistikken ved like.

- Jeg håper vi fortsetter den gode trenden vi har vist med bra trykk mot motstanderens mål. Vi har skapt mange målsjanser, og det gleder meg at vi ikke faller i nivå mot Tiller selv om motstanden er svakere enn det vi pleier å møte, sier Jönsson.

Kampen, som dømmes av Anders Johansen, starter 18.00 og ikke 19.00 som er vanlig for fredagskampen. Dette fordi MAX sender direkte fra Norges åpningskamp mot Sverige i hockey-VM rett etter fotballkampen.

Se ukens RBK-magasin her:

 1. Les også

  Slik spilles 2. runde i NM

 2. Les også

  Tre nøkkelspillere ute

 3. Les også

  Rosenborg henter klubb-legende

 4. Les også

  Rekdal: - Jeg har ikke gjort noe straffbart

 5. Les også

  Se RBK-magasinet

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Selnæs: - Jeg har mye mer å gå på

 2. FOTBALL

  Mix svært usikker til Metalist-kampen

 3. FOTBALL

  Rosenborg gjør to bytter

 4. FOTBALL

  Iversen tar Pricas plass

 5. FOTBALL

  Midtsjø: - Har ventet på denne sjansen

 6. FOTBALL

  Tåler ikke reprise fra i fjor